Alle hens aan dek voor Holy

Sport
Slechts zeven runs was de magere oogst voor Holy's honkballers in de thuisbeurt tegen het Goudse Braves. (Foto: RWM)
Slechts zeven runs was de magere oogst voor Holy's honkballers in de thuisbeurt tegen het Goudse Braves. (Foto: RWM) (Foto: )

Het was zondag niet bepaald Holy’s dag. Een dag, die in alle vroegte begon met de ontdekking, dat er was ingebroken en eindigde met een enorme nederlaag van de honkballers: 7-21.

Met een nieuwe ruit werd de inbraakschade hersteld. De klap van het dramatisch hoge verlies komt harder aan en laat zich niet zomaar repareren.. “Leuk is anders. Het lijkt alsof we er met de pet naar gegooid hebben”, beschrijft Le Bonafasia, die met Kurtwing Otto de Vlaardingse honkballers aanstuurt, het gevoel en de pijn na de oorwassing. Vooral in de gelijkmakende zevende inning werd Holy voorbij en overhoop gelopen en snelde de ene na de andere tegenstander van honk naar honk en over de plaat. Daarmee liep het runverschil rap op tot 10-plus in Vlaardings nadeel en leidde, conform de regels, tot het schrappen van de achtste en negende inning. “Ik schaam me een beetje”, sombert Bonafasia na de vijfde nederlaag op rij, waardoor Holy met nul punten en het Haagse Catch hekkensluiter is.

Een jaar geleden durfde Bonafasia te roepen, dat Holy voor de titel zou gaan. Het kwam er niet van, maar het negental pakte toen wel de punten om in ieder geval een goede middenmoter te zijn. “Maar er staat nu een op veel plaatsen gewijzigd team”, beseffen de coaches. “Met nogal wat jongens, die uit de vierde of vijfde klas komen en moeten leren, dat het spelletje in een hogere klasse wat sneller en agressiever is. Dat kunnen we op de training bijspijkeren, maar ze komen niet altijd.” Vandaar ook dat ‘trainen’ het trefwoord was dat de coaches in de nababbel veelvuldig en nadrukkelijk gebruikten.  

Zondag reist Holy naar de Hofstad voor de uitbeurt tegen Catch. ‘Uithuilen en opnieuw beginnen”, bevestigt Kurtwin Otto. “We gaan voor de twee punten.”