Uw kind volgend jaar naar het mbo? Nu aan de slag!

Partnerbijdrage
Inschrijven voor de open dag bij Regio College Zaanstreek kan nu al.
Inschrijven voor de open dag bij Regio College Zaanstreek kan nu al. (Foto: aangeleverd)

REGIO - “Mijn zoon vond kiezen voor een mbo-opleiding heel moeilijk, maar tijdens een bezoek aan de open dag kon hij echt zien wat je gaat leren. Dat heeft hem een stukje verder geholpen.”

Uw kind is er misschien nog niet mee bezig, maar volgend jaar volgt hij of zij een mbo-opleiding. Hoe beter de keuze is voorbereid, hoe meer kans dat uw kind met plezier een opleiding start en afmaakt. Kiezen is voor veel jongeren moeilijk. Gelukkig hoeven ze de keuze niet alleen te maken en zijn er veel activiteiten om een school en de opleidingen te leren kennen. Zoals een open dag bezoeken of een dag meelopen met een opleiding.

Tijdens de open dag van het Regio College kun je alle opleidingen bezoeken op het gebied van techniek, ICT, zorg & welzijn, economie, toerisme en sport. Zo zie je in de praktijklokalen wat je tijdens de studie gaat leren, met welke apparatuur of gereedschappen er wordt gewerkt en je maakt kennis met allerlei projecten van studenten. Uiteraard kun je vragen stellen over de school en opleiding aan studenten en docenten. De loopbaanadviseurs zijn er ook. Ze helpen bij twijfel of als er nog geen idee is wat de leerling wil gaan doen, bijvoorbeeld door een beroepskeuzetest af te nemen.

Om meer te weten te komen over een opleiding kun je ook proefstuderen. Bij een opleiding naar keuze volg je een ochtend of middag de lessen en maak je kennis met docenten en studenten en de manier van lesgeven. Je kunt je het hele schooljaar aanmelden voor proefstuderen. Op de website van het Regio College staat alle informatie over studiekeuze activiteiten.

Daar kun je je ook meteen inschrijven voor de open dag van 6 december 2023 of voor proefstuderen.