Oud-Westlandse Tineke van der Knaap bij Kunstuitleen Maassluis

Cultuur
Aquarel wordt voornamelijk op papier geschilderd, maar soms aquarelleert Tineke op canvasdoek.
Aquarel wordt voornamelijk op papier geschilderd, maar soms aquarelleert Tineke op canvasdoek. (Foto: Tineke van der Knaap)

Bij de Kunstuitleen Maassluis is van 8 februari tot en met 20 maart een expositie van Tineke van der Knaap te zien. 

Tineke is in 1952 geboren in de Westlandse gemeente Wateringen en sinds 1990 wonende in Bleiswijk. “Via een vriendin kwam ik in 2006 bij een schilderclubje waar uitsluitend met aquarel werd geschilderd. En daar schilder ik nog steeds met een leuke, hechte club vrouwen; 20 lessen per jaar.”

Aquarel wordt voornamelijk op papier geschilderd, maar soms aquarelleert Tineke op canvasdoek. “Ik heb een voorkeur om portretten te schilderen. Daar begin ik dan mee op les, maar de uitdrukking, het gezicht zelf, schilder ik thuis, omdat ik dan geconcentreerd kan werken. Soms gebruik ik er acrylverf bij.”

Een enkele keer organiseert het schilderclubje een workshop in de vorm van een gezamenlijke opdracht. “Het is leuk om dan eens helemaal buiten mijn comfortzone te schilderen en eens iets abstracts te maken.” Het schilderen is voor haar een leuke bezigheid. “Eerst kletsen we lekker bij en dan aan de slag. En het leuke en/of fijne is dat ik tijdens het schilderen al het andere om me heen vergeet.”