Showteam Liora geeft shows met nieuwe meiden

Cultuur
De meiden van Showteam Liora gaven de afgelopen weken diverse optredens.
De meiden van Showteam Liora gaven de afgelopen weken diverse optredens. (Foto: Showteam Liora)

Het majorette-en twirlteam van muziekvereniging Liora kijkt terug op een drukke en geslaagde periode. Met het project ‘We draaien door’, mede mogelijk gemaakt door het fonds voor Kleine Culturele Initiatieven (KCI), werd toegewerkt naar een spetterend optreden in het eerste weekend van april. Eerder was bij het team al het idee ontstaan om ook kids van buitenaf bij de trainingen te betrekken en gezamenlijk een show neer te zetten.  De voorjaarsuitvoering van de verenging was vervolgens een mooie aanleiding om daadwerkelijk met elkaar aan de slag te gaan. 

Maar het werd meer. Op 6 en 7 april waren de dames van het team de hele dag druk in de weer om diverse shows te tonen aan een groot publiek. Op zaterdag tijdens de jaarlijkse voorjaarsuitvoering van Muziekvereniging Liora en op zondag bij Kom in de Kas.  

 De reacties van de meiden die mee hebben gedaan, zijn heel positief, zoals Marit bijvoorbeeld zegt: “De eerste indruk is geweldig! En ook de lessen vond ik leuk, heel Leuk!!! Ik vond de show heel leuk en ik vond het ook leuk dat ik laat mocht opblijven!” Jazz vult aan dat ze het op deze manier heel leuk vond; met een paar lesjes vooraf mocht ze al meedoen aan een onderdeel van de totale show. “Wel jammer dat ik nog niet met alle shows mee kon doen, maar ik wil graag vaker oefenen zodat ik dan de hele show mee kan doen voor publiek!” Miss-Majorette Ilse Koene, die tijdens de voorjaarsuitvoering werd gehuldigd vanwege haar 10-jarig lidmaatschap van de verenging is ook enthousiast:  “Ik vind het zelf hartstikke leuk als er nieuwe meiden bijkomen en dat ze gelijk in een korte tijd met de show meedoen is natuurlijk al helemaal leuk, want het liefst wil ik dat we met een grote groep op het podium staan, zoals past voor een Showteam!”  

Trainster Otti Blok geeft aan dat het leuk is om te zien dat het tussen de jonge meiden direct klikt. Zowel de nieuwe meiden onderling als met de meiden die al onderdeel zijn van het showteam. “De insteek was om met een grotere groep op het podium te staan om samen de shows te tonen aan publiek, omdat dat de shows nog meer uitstraling geeft, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik niet van te voren had gehoopt dat er daardoor ook nieuwe leden bij zouden komen, en dat is gelukkig ook het geval!”, vertelt Otti enthousiast.  “Natuurlijk had het leuk geweest als er nog meer mee hadden gedaan, maar we merkten ook dat het niet voor iedereen is weggelegd om in sneltreinvaart shows aangeleerd te krijgen.”  

Er komen nog meer optredens aan. Kinderen vanaf 7 jaar en tieners zijn altijd welkom om mee te trainen. Een keer meedoen kan ook: kom dan gerust eens langs tijdens een training op dinsdagavond om 18.30 uur in Sporthal Vreeloo in De Lier. Zie ook www.facebook.com/showteamliora