Sonny Wern: van Monster naar de mainstage van Ibiza

Cultuur
Damian Twilt uit Monster leeft zijn droom met zijn werk als DJ Sonny Wern.
Damian Twilt uit Monster leeft zijn droom met zijn werk als DJ Sonny Wern. (Foto: PR)

Het succes houdt maar niet op voor Damian Twilt uit Monster, beter bekend als Sonny Wern. De 24-jarige DJ heeft de muziekscene flink opgeschud met zijn single ‘Dance For Me’, met inmiddels meer dan 72 miljoen streams op Spotify. Zijn succes opent nieuwe deuren: in de zomer van 2024 staan er meer dan zeventig optredens voor hem op het programma. Eén daarvan vindt samen met topartiesten Dimitri Vegas & Like Mike en Afrojack plaats in het legendarische Ushuaia Ibiza.

Dat hij het podium deelt met deze grootheden, vindt Sonny Wern “gewoon heel vet”. Het zijn DJ’s uit de Top 100 van DJMag.com, een begrip in de dancewereld. Sterker nog: Dimitri Vegas & Like Mike waren tot voor kort officieel de nummer 1 van de wereld en tegenwoordig de nummer 2. In het opbouwen van een samenwerking met deze artiesten speelde ‘Dance For Me’ een belangrijke rol: “Met deze plaat zijn tienduizenden TikTok-video’s gemaakt, uiteindelijk dus ook een video van Dimitri Vegas & Like Mike, die de track live draaide op Ushuaia,” legt Sonny uit. “Grote artiesten pikten het op en gingen ermee draaien. Uiteindelijk werd-ie platgedraaid bij Universal, één van de drie grootste labels ter wereld. Daarna werd hij gedraaid door Dimitri Vegas & Like Me. Uiteindelijk leidde dat tot de boeking in de nummer 1-club van Ibiza.” Het is in meerdere opzichten een legendarische club; hier gaf dance-icoon Avicii zijn laatste optreden.


Het succes van ‘Dance For Me’ leidde, naast een explosieve toename in het aantal volgers en fans, tot meer mooie samenwerkingen. Nog even terugkomend op die Top 100 van DJMag.com: “Daar staan zoveel artiesten in waar ik altijd fan van ben geweest,” vertelt Sonny enthousiast, “en die heb ik nu gewoon op Whatsapp. Dan babbelen we wat over potentiële samenwerkingen.” De Monstenaar was recent nog in Miami tijdens de Miami Music Week om samen met Vini Vici hun track te premieren. Vini Vici staat op dit moment op plek 28 in de DJ Mag Top 100.

Steven Puth

Een andere artiest waarmee hij iets heel gaafs in de planning heeft staan is Steven Puth, het broertje van de Amerikaanse zanger, pianist en songwriter Charlie Puth. Met hem maakte hij zijn nieuwe single Road Runs Out, die binnenkort te beluisteren is op de bekende muziekkanalen.

Het is die combinatie van nieuwe muziek én het opnieuw uitvinden van oudere liedjes die het repertoire van Sonny Wern zo gevarieerd maakt. Want behalve nieuwe nummers haalt hij dus ook inspiratie uit het verleden. Denk Michael Jackson, Toto en Jason Derulo, of een remix die hij laatst maakte van een liedje van Abba: “Daar kwamen coole reacties op social media uit voort.”

Aankomende tours

Met meer dan zeventig geplande optredens is Sonny in de zomer van 2024 een hoop onderweg. Nu is hij bezig heel Europa te veroveren en heb vaak in Duitsland te vinden. Maar in de zomer bezoekt hij - naast het WISH Outdoor Festival in Noord-Brabant, waar hij de afsluitende act is - ook onder meer Spanje, Portugal, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast zitten er tours in Australië en mogelijk Azië in de pijplijn. Op die tours wordt hij vergezeld door zijn grote liefde Louise, met wie hij al 7,5 jaar samen is. Ze hebben elkaar leren kennen op de muziekschool en delen dus hun passie voor muziek. Zij werkt als zangeres onder de artiestennaam Dimmalou.

Naast vooruitblikken kan Sonny ook terugblikken op hoogtepunten. Zo trad hij met Paaspop, dé aftrap van het Nederlandse festivalseizoen met grote namen als DJ Tiësto en Zara Larsson, op voor een afgeladen area met tienduizend man publiek. 


Is hij eigenlijk ook nog weleens thuis in het Westland, ‘gewoon’ als Damian Twilt? De DJ lacht. “Ja, ik woon nog bij mijn ouders in Monster, maar als de zomerdrukte voorbij is wil ik graag met Louise samenwonen.” Natuurlijk in het Westland: “Ik vind het veels te lekker wonen hier.” Grote kans dat je hem eens buiten spot tussen de kassen, want sinds een halfjaar is hij begonnen met sporten. Drie keer per week loopt hij buiten hard, “meestal met mijn moeder”. Daarnaast vind je hem twee keer in de sportschool met zijn broer en beste vriend. “Ik merkte tijdens de shows dat ik na een uurtje springen op het podium bekaf was. Dus ik dacht: als ik dit nog een hele zomer wil volhouden, moet er wel wat gaan veranderen.” 

Droom

De vorige keer dat we hem spraken was in september 2023. Hij had toen ruim 1 miljoen luisteraars op Spotify - inmiddels zijn dat er 4,6 miljoen. Een droom die uitkomt, zo omschreef de Monsterse DJ zijn succes in dat interview, en die droom duurt nog steeds voort.