ANTI! wint Jan Pasveerconcours 2019.
ANTI! wint Jan Pasveerconcours 2019. Foto: ANTI!

ANTI! wint Jan Pasveerconcours 2019

Algemeen

ZAANDAM - De band ANTI! heeft zondag 24 maart gewonnen bij het Jan Pasveerconcours voor ensembles. Talentvolle leerlingen van de muziekdocenten bij FluXus konden dat weekend meedoen aan het Jan Pasveerconcours, dat FluXus sinds 2000 om en om voor solisten en ensembles organiseert. Na het finaleconcert van zondagavond ging De Flux Popschoolband ANTI! met de Jan Pasveerprijs naar huis. Deze prijs bestaat naast een plaquette en een cheque van de Gemeente Zaanstad uit diverse optredens in de Zaanstreek, komend jaar.

Yaro le Lac (14) zang, Midas Brouwer (14) gitaar, Nathan Abrahamse (13) gitaar, Nils Bernad (13) drums en Daan Hoogcarspel (15) basgitaar vormen de band ANTI!. Zij zijn onder andere bekend van de intocht van Sinterklaas in Zaanstad vorig jaar. Andere finalisten met een eerste prijs waren The Lassies, oftewel: Roos Kneppers (13) en Jytte Balm (13); Trias Musica, bestaande uit Caya van Dalen (17) viool, Jytte Balm (13) altviool en Anna Reinhold (16) piano; Posca: Lucy Boeren (14) zang, Sijbran Loot (13) elektrische gitaar, Daan Hoogcaspel (15) basgitaar, Ilyas van den Bos (14) drum en Noah Milanon (16) op de toetsen; Duo Fandango: Sijbrand Loot (13) gitaar en Venna Fassaert (17) op piano. Tweede prijzen waren er voor Luci Belle Di Giuditta: Lucy Boeren (14) viool en Jytte Balm (13) altviool; de Rock 'n Roll Band: Rino Kolkman (7), Milou Eijlander (8) en Hana Nijklicek (7) op slagwerk en voor Jasper Rijken en Pim Wouters (resp. 13 en 12) op trompet. De publieksprijs ging naar The Lassies.

Jan Pasveerconcours
Het concours is vernoemd naar de oud-directeur van de muziekschool Jan Pasveer en is in het leven geroepen om muziekleerlingen bij de verdere ontwikkeling van hun talent te stimuleren en om hen podiumervaring op te laten doen. Tijdens de voorrondes op de zaterdag krijgen de deelnemende ensembles maximaal een kwartier de tijd om de jury te overtuigen. De finale is in de vorm van een concert. De jury bestond dit jaar uit Paul Waerts (voorzitter), Marjan Jaspers Fayer, Martijn Willers, Dirk Beets, Marianne Koopman en Peter de Leeuw bepaalt deze dag de grote winnaar.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Last-minute training DtD bij AV Zaanland Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Mini Dam tot Damloop met twee startlocaties Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Rembrandt by Night in Bullekerk Uitgaan 19 uur geleden
Afbeelding
Winkeldief verstopt zich in sloot 112-nieuws gisteren
Afbeelding
Auto te water in Assendelft 112-nieuws 16 aug, 23:42
Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 16 aug, 15:26
Afbeelding
Open huis bij Volkstuinvereniging Krommenie Algemeen 16 aug, 14:17
Afbeelding
Kalverpolder wandeltocht Algemeen 16 aug, 14:13
Afbeelding
Zaandammer Jan Geerling brengt op sterfdag ode aan The King of Rock and Roll Algemeen 16 aug, 08:14
Afbeelding
‘Zaan de Wandel geeft heel veel energie’ Algemeen 15 aug, 14:37
Afbeelding
Zaantheater zoekt vrijwilligers voor jongeren flexpool Werken 15 aug, 14:30
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Algemeen 15 aug, 11:40
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief