Speurtocht in Stadshart Zaandam: help Sjoerd met zoeken naar bouwers

Algemeen
Vanaf zondag 5 juni start de 'Sjoerd en de Stapelstad speurtocht' op de Gedempte Gracht in het stadshart van Zaandam.
Vanaf zondag 5 juni start de 'Sjoerd en de Stapelstad speurtocht' op de Gedempte Gracht in het stadshart van Zaandam. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Vanaf zondag 5 juni start de ‘Sjoerd en de Stapelstad speurtocht’ op de Gedempte Gracht in het stadshart van Zaandam. De speurtocht, genoemd naar het gelijknamige boek, is een superleuke gratis activiteit voor kinderen van twee tot en met acht jaar. Ook leuk voor ouders en grootouders tijdens het winkelen. Het spelformulier is af te halen bij een van de deelnemende startpunten.

De missie: Sjoerd en de bouwers zijn net klaar met bouwen. Vanuit de hele wereld zijn er mensen naar de stad gekomen om het gebouw van opeengestapelde huisjes te bewonderen. Ze zijn dolenthousiast! Sjoerd is heel erg ‘groos’ (trots) op de bouwers en wil ze graag bedanken. Maar help? Waar zijn ze? De bouwers houden wel van een grapje en dus hebben ze zich verstopt op de Gedempte gracht. Helpt jouw (klein)kind Sjoerd met het zoeken naar de bouwers?

Startpunten

De startpunten van de speurtocht zijn de Bruna (Damstraat 10), Zaanstore (Stadhuisplein 96) of De Koffiezaak (Hermitage 11) in het stadshart van Zaandam. Hier kan tijdens openingstijden ook het spelformulier opgehaald worden. Zijn ze gesloten en je wilt toch met je (klein)kind de speurtocht doen? Download dan het spelformulier op www.stapelstad.nl/speurtocht/. Klaar met speuren? Ga dan terug naar een van de startpunten en ontvang een leuke bouw-verrassing.

Doorzetten, volhouden en nooit opgeven

Het verhaal van ‘Sjoerd en de Stapelstad’ heeft een speelse educatieve achtergrond, waarbij doorzetten, volhouden en nooit opgeven de belangrijkste boodschap is. In het boek wil de kleine Sjoerd spelen, maar de stad is volgebouwd. Hij geeft niet op en bedenkt een stapelgek plan. Inmiddels wordt het populaire prentenboek door basisscholen in het land gebruikt, en ontwikkelde de Kleuteruniversiteit een bijbehorend lesprogramma.

Barry Menger & Mats Ganzeman

Barry Menger (42 jaar) is Creative Director en mede-eigenaar van het Zaanse bureau Counter Collective, vader van Pepijn (6 jaar) en Timon (4 jaar) en woonde zelf jarenlang in zo’n groen huisje. Sjoerd en de Stapelstad is Barry’s debuut als kinderboekenschrijver. De illustraties in het boek zijn van de nog maar 19-jarige Mats Ganzeman. Beiden zijn trotse Zaankanters.

Sjoerd en de Stapelstad is verkrijgbaar bij de startpunten van de speurtocht, diverse online verkoopplatformen of via je favoriete boek-, speelgoed- en/of cadeauwinkel.