De Exposanten Mieke Boon, Suzanne Groot, Loes Heerkens, Kees Jak, Jeroen Jansen, Kevin Kamphuis, Caston Kroon, Arnold Kuil, Marion Meyer, Maaike Ouwehand, Sjaak Peters, Lisetta Rosita, Willeke Scholz, Henk Tummers, Ed Vermeulen en Ria Vermeulen met Tim Knol tijdens de opening.
De Exposanten Mieke Boon, Suzanne Groot, Loes Heerkens, Kees Jak, Jeroen Jansen, Kevin Kamphuis, Caston Kroon, Arnold Kuil, Marion Meyer, Maaike Ouwehand, Sjaak Peters, Lisetta Rosita, Willeke Scholz, Henk Tummers, Ed Vermeulen en Ria Vermeulen met Tim Knol tijdens de opening. (Foto: Aangeleverd)

Expositie Goed bekeken biedt kunstige natuurfoto’s

Algemeen

ZAANDAM – In de FluXus muziekschool is op dit moment de expositie ‘Goed bekeken’ te zien. De 28 foto’s laten op kunstige wijze de natuur zien en zijn gemaakt door cursisten van netwerkdocent fotografie Tim Knol. De expositie is t/m september te bezoeken tijdens de openingstijden van FluXus.

De expositie geeft een goed beeld van wat de cursisten inspireert. De onderwerpen zijn vrijelijk gekozen, enkele zijn als opdracht tijdens de lessen gemaakt. “Het valt op dat de meeste fotografen de natuur intrekken om vogels, insecten of andere dieren te spotten,” vertelt Tim. “Bijzonder zijn ‘De IJsvogel’ van Arnold Kuil en ‘De Kikker’ van Kees Jak. Je merkt dat de fotografen met passie en een kennersoog bezig zijn geweest met hun hobby.” 

Leren zien

Hoewel de basiscursus het hanteren van een camera behandelt, gaat het toch vooral om het leren zien van boeiende objecten of taferelen. Daarom bespreekt de docent niet alleen welke knoppen op de camera essentieel zijn (dat zijn er uiteindelijk maar drie). “Vergeet de toeters en bellen, concentreer je op het beeld. Niet de camera maakt de foto; het is de fotograaf die het beeld bepaalt. Iedereen kijkt, maar fotografen leren om meer te zien!” aldus Tim.

Terug in muziekschool

Linda Willemszoon, programmacoördinator bij FluXus: “Het is fijn dat we weer kunnen exposeren in de FluXus muziekschool, nadat het gebouw is opgeknapt. De lange muren zijn zeer geschikt. De exposities zijn gelinkt aan muziek en de mensen die er komen, want Tim is, naast netwerkdocent, zelf ook leerling op de muziekschool.” In september start Tim weer een nieuwe cursusreeks. Kijk voor meer info op fluxus.nl/voor-jou. Locatie FluXus: Westzijde 146.

Binnen 5 minuten bijgepraat

over het laatste nieuws uit Zaanstad

Schrijf je hierin voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Wij verwerken uw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Sloeproeien bij Slag om de Zaan Uitgaan 24 jun, 09:09
Afbeelding
Tweede druk wandelgids ontdek heden en verleden van Krommenie Algemeen 24 jun, 09:01
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Volgende stap voor woningbouwplannen Slachthuisstraat Algemeen 23 jun, 11:40
Afbeelding
‘Alle deelnemers hebben ongelofelijk veel zin in het BouleVaart Festival’ Uitgaan 23 jun, 08:54
Afbeelding
Concert in Kerk van Krommeniedijk Uitgaan 23 jun, 08:46
Afbeelding
Hardloopfeest voor werkgevers én werknemers Sport 23 jun, 08:44
Afbeelding
Fietser en scooterrijder gewond in Westzaan 112-nieuws 23 jun, 02:27
Afbeelding
Brand op zolder van woning Zaandam 112-nieuws 22 jun, 21:17
Afbeelding
Steekincident in Zaandam 112-nieuws 22 jun, 13:04
Afbeelding
Zaanse textielkunstenares Giannina Rijsdijk schittert op ZomerSalon Royaal Uitgaan 22 jun, 12:01
Afbeelding
Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans Uitgaan 22 jun, 08:28
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief