De Exposanten Mieke Boon, Suzanne Groot, Loes Heerkens, Kees Jak, Jeroen Jansen, Kevin Kamphuis, Caston Kroon, Arnold Kuil, Marion Meyer, Maaike Ouwehand, Sjaak Peters, Lisetta Rosita, Willeke Scholz, Henk Tummers, Ed Vermeulen en Ria Vermeulen met Tim Knol tijdens de opening.
De Exposanten Mieke Boon, Suzanne Groot, Loes Heerkens, Kees Jak, Jeroen Jansen, Kevin Kamphuis, Caston Kroon, Arnold Kuil, Marion Meyer, Maaike Ouwehand, Sjaak Peters, Lisetta Rosita, Willeke Scholz, Henk Tummers, Ed Vermeulen en Ria Vermeulen met Tim Knol tijdens de opening. (Foto: Aangeleverd)

Expositie Goed bekeken biedt kunstige natuurfoto’s

Algemeen

ZAANDAM – In de FluXus muziekschool is op dit moment de expositie ‘Goed bekeken’ te zien. De 28 foto’s laten op kunstige wijze de natuur zien en zijn gemaakt door cursisten van netwerkdocent fotografie Tim Knol. De expositie is t/m september te bezoeken tijdens de openingstijden van FluXus.

De expositie geeft een goed beeld van wat de cursisten inspireert. De onderwerpen zijn vrijelijk gekozen, enkele zijn als opdracht tijdens de lessen gemaakt. “Het valt op dat de meeste fotografen de natuur intrekken om vogels, insecten of andere dieren te spotten,” vertelt Tim. “Bijzonder zijn ‘De IJsvogel’ van Arnold Kuil en ‘De Kikker’ van Kees Jak. Je merkt dat de fotografen met passie en een kennersoog bezig zijn geweest met hun hobby.” 

Leren zien

Hoewel de basiscursus het hanteren van een camera behandelt, gaat het toch vooral om het leren zien van boeiende objecten of taferelen. Daarom bespreekt de docent niet alleen welke knoppen op de camera essentieel zijn (dat zijn er uiteindelijk maar drie). “Vergeet de toeters en bellen, concentreer je op het beeld. Niet de camera maakt de foto; het is de fotograaf die het beeld bepaalt. Iedereen kijkt, maar fotografen leren om meer te zien!” aldus Tim.

Terug in muziekschool

Linda Willemszoon, programmacoördinator bij FluXus: “Het is fijn dat we weer kunnen exposeren in de FluXus muziekschool, nadat het gebouw is opgeknapt. De lange muren zijn zeer geschikt. De exposities zijn gelinkt aan muziek en de mensen die er komen, want Tim is, naast netwerkdocent, zelf ook leerling op de muziekschool.” In september start Tim weer een nieuwe cursusreeks. Kijk voor meer info op fluxus.nl/voor-jou. Locatie FluXus: Westzijde 146.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Last-minute training DtD bij AV Zaanland Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Mini Dam tot Damloop met twee startlocaties Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Rembrandt by Night in Bullekerk Uitgaan 11 uur geleden
Afbeelding
Winkeldief verstopt zich in sloot 112-nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Auto te water in Assendelft 112-nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Inschrijving eerste editie Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 geopend Algemeen 16 aug, 15:26
Afbeelding
Open huis bij Volkstuinvereniging Krommenie Algemeen 16 aug, 14:17
Afbeelding
Kalverpolder wandeltocht Algemeen 16 aug, 14:13
Afbeelding
Zaandammer Jan Geerling brengt op sterfdag ode aan The King of Rock and Roll Algemeen 16 aug, 08:14
Afbeelding
‘Zaan de Wandel geeft heel veel energie’ Algemeen 15 aug, 14:37
Afbeelding
Zaantheater zoekt vrijwilligers voor jongeren flexpool Werken 15 aug, 14:30
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe keuken? Algemeen 15 aug, 11:40
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief