Certificaat voor VO-training

Algemeen
Niek, Julian, Finn, Juf Monique, Nikki, Fay, Juna, Sarah en Stijn
Niek, Julian, Finn, Juf Monique, Nikki, Fay, Juna, Sarah en Stijn (Foto: Aangeleverd)

ZAANSTAD - Leerlingen van maar liefst 7 scholen in Zaanstad deden de afgelopen weken mee aan de training ‘Leren op het VO’. De trainingen werden gegeven op basisschool De Regenboog en Wijland. Deze scholen hebben er ook voor gekozen om voor hun leerlingen de training te laten verzorgen door Koala Educatie. Afgelopen week kregen ook de laatste kinderen uit groep 8 hun welverdiende certificaat in handen. In de week ervoor zwaaiden al twee groepen af. 

De training bereidt de kinderen voor op de overstap naar de middelbare school. “Een grote overstap,” vertelt leerkracht Monique Brussel van Koala Educatie. Zij ontwikkelde de training in 2017, omdat ze merkte dat veel kinderen nooit hebben geleerd om écht te leren en hierdoor vast liepen op hun nieuwe school. “Elk jaar groeit de groep leerlingen die meedoet met de training en steeds meer ouders merken hoeveel het oplevert als kinderen leren hoe leren werkt en hoe zij het studeren voor een toets het beste aan kunnen pakken.”

In 6 weken tijd hebben de kinderen geoefend met verschillende leerstrategieën en weten nu precies hoe het eraan toe gaat op hun nieuwe school. “Ze zijn trots op hun diploma, maar ook vooral blij dat ze nu weer kunnen genieten van hun vrije middagen, in plaats van op school zitten,” beaamt Monique met een lach.