In een bedrijf waar veel mannen en vrouwen werken, daar ligt ook Cupido op de loer.
In een bedrijf waar veel mannen en vrouwen werken, daar ligt ook Cupido op de loer. (Foto: aangeleverd)
Uit de Fabriek Geklapt

Cupido op de loer

Algemeen

ZAANSTREEK - Koos van der Woude kwam op 11 oktober 1965 als 20-jarige knaap als monteur in dienst bij de productiebedrijven van Albert Heijn. Dat werk deed hij tot de verhuizing in 1993. Het leverde hem veel mooie verhalen op die de inmiddels 76-jarige Zaandammer heeft opgeschreven. In het Zaans Stadsblad publiceren we zijn mooiste pennenvruchten in de rubriek ‘Uit de fabriek geklapt’.

In een bedrijf waar veel mannen en vrouwen werken, daar ligt ook Cupido op de loer. Veel hoekjes en ruimtes voor nadere kennismaking. Dat leverde ook wel eens huwelijken op. Mijn collega Piet Smit had zijn oogje laten vallen op een meisje uit Amsterdam Noord. Toen we op de repenafdeling een klus hadden, schreef Piet briefjes en legde die op de band die door een opening van de muur liep. Dan keek hij tersluiks of dit succes had. En ja hoor de vonk sloeg over. Tijdens de lunchpauze was Piet dan even uit beeld. Het eindigde tenslotte in een huwelijk. 

Maar ook op de drop en de koffie afdeling had Cupido raak geschoten. Ik stond eens op de lift te wachten, toen die plots bleef steken. Door een kier onder de deuren zag ik twee mannen en vrouwenbenen. Dan hoef je niet slim te zijn om te weten wat daar gebeurde. Op een keer tijdens lunchtijd was ik in de tankruimte op zoek welke tank met port gevuld was. Daar zag ik op de grond tussen twee tanken een groot vel karton liggen. Daarop een blauwe overal en een witte mouwschort met inhoud in elkaar gestrengeld.

Zacht gekreun uit verborgen hoekjes...

Toen ik op zekere dag in de kelder van pand 1938 naar machineonderdelen op zoek was, hoorde ik een zacht gekreun alsof er iemand gevallen was of zich bezeerd had. De kelder had nogal wat verborgen hoekjes. Geruisloos ging ik op zoek. In een afgeschermd deel lag een stapel jute zakken. Daarop een paar oudere medewerkers. Een man van de huishoudelijke dienst en een dame van de limonadeafdeling. Ze waren de kwaliteit van het jute aan het uitproberen. Want jong of oud, Cupido raakt ze alle maal.

Zelf ontkwam ik eens ternauwernood aan een aanslag. Ik werd voor een karweitje naar het laboratorium gestuurd. Een van de dames, een Joegoslavische schoonheid en kort gescheiden, had haar oogje op deze blonde jongen laten vallen. Ze zou me wel even vertellen wat er aan een weegapparaat schortte. Ik kon de zwoele parfum ruiken toen ze dicht naast me stond. Plots ging het licht uit en voelde ik een stevige greep in mijn kruis, niet onprettig als ik eerlijk ben. Toen het licht weer aan ging stond de dame in kwestie enkele meters verder.

“Was maar een grappetje Koos, jij boos?” Dat niet, maar ik verzocht haar vriendelijk verder geen avances meer te maken, ik was namelijk al een tijdje getrouwd.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Zaanstad

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Eigenzinnige mix folk-rock-blues-cajun Uitgaan 16 uur geleden
Afbeelding
Geslaagde voorstelling ‘Driemaal de stad’ Uitgaan 18 uur geleden
Afbeelding
Sfeervolle dagstart dankzij Zonfotografe Simone Bank Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Met korting kennis maken met heropende Wereldkeuken Westzaan Algemeen 4 okt, 16:42
Afbeelding
The Beatles Revival in de Bullekerk Uitgaan 4 okt, 15:05
Afbeelding
Zaans Zilver zoekt zestigplussers die dol zijn op zingen en acteren Uitgaan 4 okt, 11:25
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 10:54
Afbeelding
Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik Algemeen 4 okt, 09:14
Afbeelding
Dierendag: kijkje in het hondenleven van Heidewachtel ‘Brammm!’ Algemeen 4 okt, 07:23
Afbeelding
Zaandam vrijdag en zaterdag in de ban van Living Statue Festival Uitgaan 4 okt, 07:00
Afbeelding
Veel rook bij woningbrand in Assendelft 112-nieuws 3 okt, 18:05
Afbeelding
Kom ‘uit de kast’ op 11 oktober tijdens Coming Out Day Algemeen 3 okt, 11:56
Afbeelding
Zaans talent in de spotlights bij inspiratielezing Zaanse Glorie Uitgaan 3 okt, 09:22
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Zaanstad

Op Rodi Zaanstad volg je het laatste nieuws uit Zaanstad. Rodi Zaanstad informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Zaanstad

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Zaanstad in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief