Ode aan 60 jaar Molukse wijk Wormerveer

Algemeen
De Molukse wijk in Wormerveer bestaat maar liefst zestig jaar. Hoog tijd om die mijlpaal gepast te vieren.
De Molukse wijk in Wormerveer bestaat maar liefst zestig jaar. Hoog tijd om die mijlpaal gepast te vieren. (Foto: aangeleverd)

WORMERVEER - De Wormerveerse Vermaning nam het initiatief om in gesprek te gaan met de Molukse gemeenschap over het zestigjarig bestaan van de Molukse wijk. Met veel enthousiaste inzet van beide kanten is er een programma ontwikkeld als ‘Ode aan de wijk’. Daarbij is nauw samengewerkt met de Historische Vereniging Wormerveer en het gemeentearchief Zaanstad. Het programma vindt plaats op zondag 25 september vanaf 14.00 uur in de Vermaning, Zaanweg 57.

Expositie met unieke foto’s, lezing, muziek en Molukse maaltijd als culinair hoogtepunt

Op zaterdag 24 september wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting van een expositie en het gebouw. Daarbij kan een kijkje worden genomen via het programma voor de Burendag. Het programma zondag bestaat uit een door wethouder Gerard Slegers uur officieel te openen expositie. Inclusief unieke eigen beelden over het ontstaan en leven in de wijk. Daarnaast is er een korte lezing van historicus Ron Habiboe annex terugblik vanuit de wijk door ’oom’ Anis Supusepa, voorzitter van de wijkraad en de gerenommeerde ‘spoken word’ artiest d’Arsay.

Er is muziek van de befaamde band van Nippy en Lisa Noya, drijvende krachten achter het evenement. Culinair hoogtepunt vormt de Molukse maaltijd onder inspirerende leiding van moeder Mary Noya.

Kaarten

Via de website www.wormerveersevermaning.nl is nog een beperkt aantal kaarten te reserveren. Voor bezoek aan de expositie is de Vermaning extra geopend op de woensdagen 28 september en 5 oktober van 14.00 uur 16.00 uur en op zaterdagen 8 en 15 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur. Dan is er alle ruimte ontmoeting en contact van alle wijkbewoners in Wormerveer.