Van huis-aan-huisblad tot TikTok – overal nabij

Algemeen
Sinds kort heeft burgemeester Hamming zich op TikTok gestort.
Sinds kort heeft burgemeester Hamming zich op TikTok gestort. (Foto: Bart Homburg)

ZAANSTAD - Een keer per maand krijg ik van het Zaans Stadsblad de ruimte om een stukje te maken. Hierin schrijf ik wat me bezig houdt, wat ik u toewens of wat er in Zaanstad speelt. Ik hoop dat u prijs stelt op mijn maandelijkse schrijfsels.

Naast de stukjes in de krant probeer ik ook fysiek veel met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan. Wekelijks ga ik op werkbezoek. Bij bedrijven, verenigingen, scholen, inwoners die iets bijzonders te vieren hebben, noem maar op.

Eerlijk gezegd vind ik dat het leukste aan mijn werk. In gesprek zijn met mensen die onze gemeenschap maken. Dynamo’s van buurten en wijken noem ik ze vaak.

Maar tegenwoordig kom je er met de krant en fysieke bezoeken alleen niet meer. Ook online moet je zichtbaar zijn om contact te hebben met je inwoners. Daarom heb ik sinds enkele jaren Facebook, Instagram en Twitter. Ook hier die ik regelmatig verslag van de dingen die ik meemaak. Bovendien kan ik ook online met inwoners in gesprek over onderwerpen die hen bezig houden. Heel nuttig!

Sinds kort heb ik me in een nieuw sociaal medium gestort: TikTok.De afstand tussen kinderen en jongeren en de gemeente is soms heel groot. Wat een gemeente doet kan saai lijken en dat terwijl de gemeente regelmatig dingen doet of besluiten neemt die impact hebben op de levens van jonge mensen.

Ik wil graag via TikTok in contact met jonge Zaankanters komen om uit te leggen wat de gemeente doet, maar ook om te horen waar jongeren zich zorgen over maken en wat ze belangrijk vinden.

Inmiddels heb ik meer dan 900 volgers en worden mijn filmpjes goed bekeken. Voor de inwoners van Zaanstad wil ik zichtbaar, benaderbaar en beschikbaar zijn. Online en ofline. Van huis-aan-huisblad tot TikTok.

Wilt u me ook digitaal volgen? Dat kan.Facebook: Burgemeester Jan Hamming.Instagram: Jan HammingTwitter: @janhammingTikTok: burgemeester_zaanstad

Jan Hamming, burgemeester van Zaanstad