Nutsprijs 2023 voor Stichting Hospice Zaanstreek

Algemeen
Corrie Noom, voorzitter van Stichting Hospice Zaanstreek, neemt de Nutsprijs 2023 in ontvangst van Hans Pielkenrood, voorzitter van Nut Zaanstad.
Corrie Noom, voorzitter van Stichting Hospice Zaanstreek, neemt de Nutsprijs 2023 in ontvangst van Hans Pielkenrood, voorzitter van Nut Zaanstad. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK - Jaarlijks reikt het Departement Zaanstad der Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (‘Nut Zaanstad’) de Nutsprijs van € 1250 uit aan een instelling die zich in de Zaanstreek verdienstelijk maakt binnen de doelstelling van het Nut: de bevordering van het welzijn van individu en samenleving. De Nutsprijs 2023 is recent uitgereikt aan de Stichting Hospice Zaanstreek 

De Nutsprijs is in 1989 ingesteld ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van Nut Zaanstad. De leden kiezen aan welke instelling de prijs zal worden toegekend. Na afloop van de algemene ledenvergadering onlangs de Nutsprijs 2023 uitgereikt aan Stichting Hospice Zaanstreek uit waardering voor de recente opening van Hospice Het Tij aan het Darwinpark in Zaandam. Dit is het tweede hospice van de stichting in de Zaanstreek. 

Hospice De Schelp in Krommenie, ook van de stichting, kon per jaar gemiddeld 30 personen niet plaatsen. Het nieuwe hospice voorziet dan ook in een grote behoefte. Het bedrag van € 1250 zal besteed worden aan de aanschaf van een bed voor de logeerkamer van Hospice Het Tij. Daar kunnen naasten van gastbewoners gebruik van maken.