Kunstwerken van jarige jazz-legende Han Bennink in overzichtstentoonstelling

Cultuur
Een werk van Han Bennink.
Een werk van Han Bennink. (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Jazz legende Han Bennink, geboren in Zaandam, exposeert van 1 tot en met 15 mei ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag bij PLAY room, Westzijde 99. 

Als muzikant heeft hij wereldwijd furore gemaakt. Maar dat hij naast drummer ook beeldend kunstenaar is, weet misschien niet iedereen. Ter ere van zijn tachtigste verjaardag geeft Han Bennink op zondag 1 mei vanaf 16.00 uur een concert in Jazz Inverdan. Maar eerst opent hij rond 13.00 uur de overzichtstentoonstelling met zijn kunstwerken in PLAY room! Ook in de galerie zal Bennink een roffeltje spelen. 

Twee jaar geleden trad Bennink voor het eerst op in PLAY room tijdens Jazz in de Winkel. Dat was een onvergetelijke middag. Daarom komt hij graag terug om niet alleen zijn tachtigste verjaardag te vieren, maar ook om ruim 25 kunstwerken van zijn hand aan het Zaanse publiek te laten zien. Bennink ging in de jaren zestig naar de kunstacademie. Vaak maakt hij sculpturen van gevonden voorwerpen, waaronder gebroken drumvellen en stokken, maar ook tekeningen en schilderijen. Hij heeft de hoezen ontworpen voor veel LP’s en CD’s waarop hij verschijnt. Bennink was het onderwerp van verschillende one-man-shows, waaronder een in het Gemeente Museum in Den Haag in 1995.

De overzichtstentoonstelling ‘Han Bennink 80 jaar’ is, na de opening op zondag 1 mei, gratis te bezoeken tot en met 15 mei. Kijk voor actuele openings- en bezoektijden op de website: playroom-zaandam.nl.