Boeren openen staldeuren voor publiek - Landelijke Campina Open Boerderijdagen 30 mei en 9 juni

Nieuws

ZAANDAM - De landelijke Campina Open Boerderijdagen vinden vrijdag 30 mei en maandag 9 juni voor de negende keer plaats. FrieslandCampina melkveehouders verspreid over het hele land, stellen hun boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Melkveehouders Bax aan Zuideinde 260 in Westzaan stelt de boerderij open voor een kijkje achter de schermen. Nederlandse gezinnen krijgen zo de kans om te 'proeven' van het echte boerenleven, en om met eigen ogen te zien waar melk precies vandaan komt.


Op de boerderijen worden veel activiteiten georganiseerd voor stoere jongens en meiden zoals een boerenstormbaan, 'vla voetbal' en ze kunnen speuren en ravotten in de wei. De deelnemende melkveehouders openen hun deuren op beide dagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Goede zorg


Tijdens de Campina Open Boerderijdagen laten melkveehouders zien wat goede zorg voor hun koeien inhoudt en waarom dit zo belangrijk is. Eén van de melkveehouders vertelt: "We zijn trots op onze familieboerderij en vinden het belangrijk dat mensen, en met name kinderen, weten waar hun melk vandaan komt. We kijken er elk jaar weer naar uit om samen met andere deelnemende boeren ons vakmanschap te delen en gezinnen een leuk en leerzaam dagje uit te bezorgen." Volgens Vanessa Visser, Portfolio Director melk/karnemelk bij FrieslandCampina, is het succes ook elk jaar terug te zien in de bezoekersaantallen en de enthousiaste reacties. Zo kwamen er vorig jaar maar liefst 70.000 mensen naar de Open Boerderijdagen.

Stoere kids


Om het boerenleven van dichtbij te ervaren, heeft Campina ook een winactie op Facebook georganiseerd, waarbij kinderen de kans van hun leven krijgen: voor één dag mogen zij zelf boer zijn op de boerderij van de familie Hogenhout in Ouderkerk aan de Amstel. Het inspecteren van de koeien in de wei, het voeren van dieren en het klaarmaken van de melkkamer voor de volgende dag zijn activiteiten die daar bij komen kijken. Uiteraard worden ze eerst ingewerkt door melkveehouder Hogenhout zelf.
Alle deelnemende boerderijen zijn op www.campina.nl/onze-boeren/open-boerderijendagen-2014 te vinden.