Boekpresentatie Kapiteinskoor

Nieuws
De omslag van het boek ‘een kwart eeuw Kapiteinskoor’ .
De omslag van het boek ‘een kwart eeuw Kapiteinskoor’ . (Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - Met trots presenteert het Kapiteinskoor op 10 juni het boek ‘een kwart eeuw Kapiteinskoor’ geschreven door Ron Couwenhoven. Hij is een van de oprichters van het koor in 1996.

Het boek beschrijft de roerige en frivole belevenissen van het koor, vanaf de oprichting tot aan nu. Het koor heeft inmiddels meer dan 700 optredens in binnen en buitenland verzorgd, en telde in de hoogtij dagen meer dan 100 koorleden die de Nederlands talige zeemansliederen ten gehore brachten. Het boek heeft talrijke foto’s en anekdotes van het koor over de afgelopen 27 jaar. Zo’n 250 Kapiteins hebben geschiedenis geschreven. Velen van hen zullen in dit boek terug te vinden zijn. Evenals verschillende evenementen waar ‘Zingen op de Zaan’ met kop en schouders bovenuit steekt.

Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan de burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming. De happening vindt plaats in het Tolhuys aan de Zaan, Westzijde 216, met tussen 14.00 en 17.00 uur optredens van Benjamin van der Logt, Laurens van Rooijen, Daan de Groot en Rinke van Sante, Mark Enthoven en natuurlijk het Kapiteinskoor zelf.