Benefietavond Ronde Tafel 72 Zaanstreek levert topbedrag op voor kinderafdeling ZMC

Nieuws
Onlangs werd het bedrag feestelijk overhandigd. Op de foto links kinderarts Amara Nassar, daarnaast Eline Posthuma, medisch pedagogisch zorgverlener, daarnaast Jordy Bennis, Flip van der Hulst kinderarts (gehurkt) Niels Land en Jim Breedveld.
Onlangs werd het bedrag feestelijk overhandigd. Op de foto links kinderarts Amara Nassar, daarnaast Eline Posthuma, medisch pedagogisch zorgverlener, daarnaast Jordy Bennis, Flip van der Hulst kinderarts (gehurkt) Niels Land en Jim Breedveld. (Foto: aangeleverd)

ZAANSTREEK – De benefiet muziekavond die serviceclub Ronde Tafel 72 Zaanstreek onlangs hield ten bate van de kinderafdeling ZMC is een groot succes geworden. Het doel van de Zaanpreski benefietavond was geld in te zamelen voor de aanschaf van een Qwiek.up. Dit is een soort projector waarmee kinderen die aan het ziekenhuisbed gekluisterd zijn toch films kunnen zien. Het streefdoel werd royaal behaald.

Voor de aanschaf van het apparaat was een bedrag van circa 5000 euro nodig. Tijdens de benefietavond werd maar liefst 10.072 euro bijeen vergaard. “En daar zijn we heel blij mee”, stelt Ronde Tafel-woordvoerder Jordy Bennis.

Want zo kon niet alleen de speciale projector worden aangeschaft. Ook het extra opgehaalde geld ging naar de kinderafdeling die daarvoor andere belangrijke benodigdheden voor de kinderen kan aanschaffen.