Lintjesregen in Zaanstad als vanouds

Nieuws
Op het podium een ontspannen gezelschap van gedecoreerden
Op het podium een ontspannen gezelschap van gedecoreerden (Foto: RodiMedia/KK)

ZAANSTAD - “Een koninklijke onderscheiding krijg je niet zomaar” opende Jan Hamming vrijdagmorgen zijn speech in de Bullekerk waar ‘s morgens de 17 Zaankanters hun koninklijke onderscheiding in ontvangst namen. In de namiddag werden zij - samen met allen die al eerder onderscheiden werden -  gefêteerd door het gemeentebestuur.

“Elk lintje vertelt een verhaal van vrijgevigheid, van naastenliefde, van jaren van toewijding, om onze samenleving mooier te maken. Inwoners met een koninklijke onderscheiding, zijn niet alleen individuen die persoonlijk worden geëerd.”

Voor Hamming zijn zij een bron van inspiratie, een herinnering aan ons allen voor de potentie en de mogelijkheden om een positief verschil te maken in onze samenleving.

De 17 Zaankanters die in de Bullekerk een koninklijke onderscheiding kregen voelden zich zicht- en hoorbaar vervuld.

Als Lid in de Orde van Oranje Nassau gaan verder in het actieve leven Lenie Bakker-van Vliet, Marijke Dekker-Fleur, Ria van Gelderen-Duin, Ronald Grootveldt, Cindy Kok, Rie Krook-van Iersel, Jan Leguijt, Gonny van der Linden-Stilma, René de Reus, Gerda Steenbergen-Moeijes, Virginia Tonogan,  Anneke Veenema-de Jonge, Guusje Verhoeven-Schouwvlieger en Hans Winthorst. De twee laatsgenoemden mochten zichzelf even presenteren op Bull-podium. “Ik mis wat papier” verklaarde burgemeester Hamming deze afwijking. 

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau zijn vanaf nu Aad Melgerd, David Kooi en Ad van Vugt

De 17 gedecoreerden samen met de burgervader voor het officiële portret