Column burgemeester Jan Hamming

Kampioen van je eigen dromen

Politiek
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Dit soort weken zorgen dat je even afstand kan nemen van de drukte in de rest van het jaar. Ook ik gebruik deze stillere tijd daarvoor. Het is daarnaast een moment dat ik nadenk over wat ik belangrijk vind voor Zaanstad. Waar ik de komende tijd aan wil blijven werken. En dat is eigenlijk simpel: iedere Zaankanter moet kampioen van zijn eigen droom kunnen worden!

ZAANSTAD - Het wordt rustiger in Zaanstad nu de zomervakantie is begonnen. Veel Zaankanters zijn weg, ’s ochtends staan we minder in de file, kinderen spelen op straat en zijn vrij van school.

De gemeente, de overheid, moet er zijn om inwoners te laten stralen. We moeten er alles aan doen om de dromen van onze inwoners mogelijk te maken. Vooral onze kinderen verdienen aandacht. Dat is de toekomst van Zaanstad. De meeste kinderen en jongeren werken dagelijks keihard aan een mooie toekomst, maar over sommigen maak ik me zorgen. Ze groeien op onder lastige omstandigheden of in een omgeving waar de criminaliteit een aantrekkelijk alternatief lijkt.

Zorgen dat elk Zaans kind gelijke kansen heeft op een mooie toekomst, dat is waar ik een belangrijk deel van mijn aandacht op richt.

Zaanstad maken we met elkaar, in zoals ik dat noem bondgenootschap. De gemeente is maar één van de vele partijen die in een gemeenschap bijdragen. In Zaanstad zijn zoveel mensen, zoveel verenigingen en organisaties en zoveel ondernemers die Zaanstad mooier willen maken. Elke dag geven zij de gemeente kleur. Samenwerken met al deze partners en bevlogen mensen, daar geniet ik van.

En samen kunnen we zorgen dat steeds meer mensen kampioen van hun eigen droom kunnen worden.

Ik wens iedereen een prachtige zomervakantie!

Jan Hamming, 

burgemeester van Zaanstad