Vrijwilligers gezocht voor ‘Rondjes Schoolmeester’

Sport
Het 'rondje Schoolmeester' start dit jaar op zondag 4 juni.
Het 'rondje Schoolmeester' start dit jaar op zondag 4 juni. (Foto: Dirk Karten)

WESTZAAN - Onder de vlag van atletiekvereniging Zaanland worden dit jaar weer de ‘rondjes Schoolmeester’ georganiseerd. Dit jaar kunnen hardloopfans   weer aan vier lopen deelnemen en deelnemen in een klassement. Op de zondagen 4 en 11 juni om 10.30 uur is de start van de 5 kilometer bij papiermolen de Schoolmeester op het Guispad. 

Zondag 25 juni kan er naast 5 km ook 7,5 kilometer hardgelopen worden. Op zondag 2 juli staat er naast de 5 km ook 10 kilometer op het programma. Op alle dagen is er ook een jeugdloop van 2,5 kilometer, start 10.15 uur. 

Inschrijven

Let op: de start is dit jaar een half uurtje eerder om de (mogelijke) hitte voor te zijn. Inschrijven kan alleen à contant ter plekke op de dag zelf vanaf 9.00 uur. De gehele opbrengst van de inschrijvingen (€ 5,- per keer, jeugd € 2,-) komt ten goede aan een goed doel. Dat is dit jaar een opknapbeurt van de kantine van av Zaanland. Een team van vrijwilligers heeft een plan gemaakt om de kantine aantrekkelijker te maken door onder meer een nieuwe bar, de wanden te schilderen en een gezellige zithoek te creëren. Bij inschrijving voor alle lopen tegelijk is het inschrijfgeld respectievelijk € 15,- en € 5,-. 

Voor dit evenement is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers: Wie één of meerdere keren wil meehelpen, kan contact opnemen via trimlopen@avzaanland.nl. Zonder vrijwilligers zijn deze lopen niet mogelijk, dus als het even kan: meld je aan, namens de deelnemers alvast bedankt. 

Zie ook www.avzaanland.nl of op hardlopen.nl.