Zeilen leren

Verenigingen

WORMERLAND - Watersport Vereniging Wormer wil kinderen uit Wormerland en aanliggende gemeenten gelegenheid geven kennis te maken met de zeilsport.De kennismakingscursus start zaterdag 1 juni.

In deze kennismakingscursus ligt de nadruk op de kinderen vertrouwd maken met wind, water en wiebelende bootjes. De eerste lessen vinden in de havensloot plaats waar het wat beschut is. Later wordt er op het Zwet gevaren. De kinderen varen in dit blok nog met zijn tweeën in de optimist. De boot ligt dan wat stabieler in het water. We hebben acht volledig uitgeruste optimisten tot onze beschikking. Het aantal deelnemers is dus beperkt. Kinderen moeten tenminste 8 jaar oud zijn en minimaal een zwemdiploma A hebben.

De vervolglessen zijn zaterdag 15 en 22 juni en 6 juli. Er is een ochtend- en middaggroep.                

Aanmelden voor 25 mei via: www.watersportverenigingwormer.nl/jeugdzeilen. Wie eerst wilt kijken, kan ditde komende zondagen doen. Er wordt les gegeven aan blok 3, blok 5 en het wedstrijdblok. Ongeveer vanaf 10.00 en 14.00 uur zijn de bootjes ter hoogte van de WVW havensloot op het Zwet aan het oefenen. Wie geen boot heeft om te gaan kijken, kan dit laten weten via jeugdzeilenwvw@gmail.com. De vereniging probeert dan toch een kijkmogelijkheid te regelen.

Kinderen die het zeilen leuk vinden, kunnen na de zomervakantie deelnemen aan de vervolgcursus van vijf lessen. Ze varen dan zelfstandig in een optimist. Talenten kunnen na afloop hun eerste CWO diploma behalen.

De kinderen leren de boot op de juiste wijze op te tuigen, te water te laten, te verhalen, hoe in de sleep te varen. Op het Zwet leren ze halve wind varen, op te loeven, aan de wind varen, hoe overstag te gaan, af te vallen, voor de wind te varen, te gijpen, veilig aan te leggen en af te varen van hogerwal en langswal en lagerwal. En nog vele andere voor de CWO-diploma's vereiste vaardigheden waarbij bootcontrole en veilig varen hoog in het vaandel staat.

Watersport Vereniging Wormer heeft een CWO erkende zeilopleiding met officiële, in de zeilsport erkende diploma's. Vele jaren leidden gediplomeerde en ervaren zeilinstructeurs kinderen op voor hun CWO diploma 1, 2 en 3, om veilig en zelfstandig in een optimist tot en met windkracht 5 te kunnen varen. Hiernaast heeft de vereniging ook een wedstrijdblok en nemen gevorderde zeilers deel aan wedstrijden in de regio.