Muziekfietstocht ‘4de Muziek in de Polder’

Cultuur
Geniet van een muzikale fietstocht tijdens '4de Muziek in de Polder' op Tweede Pinksterdag.
Geniet van een muzikale fietstocht tijdens '4de Muziek in de Polder' op Tweede Pinksterdag. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - De kerken van Schermerhorn, Stompetoren, Grootschermer en Noordeinde organiseren maandag 29 mei, Tweede Pinksterdag, gezamenlijk een muzikale fietstocht in de polder. De muzikale fietstocht begint om 13.00 uur en het laatste optreden start om 16.00 uur.

De formule is eenvoudig: kies een van de kerken als startpunt. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, begint er in elke kerk langs de route een optreden. Elk optreden duur ongeveer 25 minuten. Het muzikale aanbod is divers en varieert van intieme liedjes en rauwe blues tot koormuziek en klassieke stukken. Zelfs bluesy saxofoonmuziek komt voorbij. De afstanden tussen de kerken - tussen de drie en vijf kilometer - maken het gemakkelijk om van de ene naar de andere kerk te fietsen. Je kunt genieten van de muziek, even uitrusten en vervolgens weer vol energie naar de volgende kerk fietsen. Uiteraard is het ook mogelijk om de tocht per auto af te leggen bij slecht weer of andere ongemakken.

Programma

Protestantse Kerk Stompetoren: Saxofoonensemble The Blue Chairs speelt van blues tot Bach.
Grote Kerk Schermerhorn: Close Up; een 8-stemmige vocale groep zingt eigentijdse harmonie, pop, rock, ballads en afwisselend cabaret- en jazznummers.
Dorpskerk Grootschermer: Het jeugdige strijkkwartet Fontana speelt de sterren van de hemel.
Noordeinder Vermaning: Marcel Kapteijn & the Raindogs; met hun eigen intieme liedjes en rauwe blues zorgen zij voor een intieme huiskamersfeer en interactie met het publiek.

Toegangskaarten à € 10 per persoon zijn aan de deur contant te verkrijgen bij alle deelnemende kerken vanaf 12.00 uur. Reserveren is niet mogelijk, dus wees er op tijd bij, want vol is vol.