Nieuw stukje stad: Cascade opgeleverd

Nieuws
De Cascade in Alkmaar is officieel opgeleverd.
De Cascade in Alkmaar is officieel opgeleverd. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Nieuwbouwproject Cascade is opgeleverd en bewoners kunnen aan de bak om hun appartementen in te richten. Een van die kopers is Nikki Kenter. Zij kreeg woensdag 24 april de symbolische sleutel overhandigd Ramon Reijnders van ontwikkelaar Timpaan en de Alkmaarse wethouder Christiaan Peetoom. 


Nikkie Kenter ontvangt als eerste bewoner de sleutel van haar appartement uit handen van Ramon Reijnders (links) en Christiaan Peetoom (rechts). (Foto: aangeleverd) 

Cascade is een project van Caas architecten. Het complex heeft de grootste groene gevel van de stad, een daktuin en ook rondom is veel groen te vinden. Bewoners hebben een eigen app en een community coach. Wethouder Christiaan Peetoom: ‘’Op deze locatie staat nu een complex met woningen voor jong en oud. Cascade is een concept dat goed past in de stationsomgeving. Zo wordt het stationsgebied steeds meer een mix van wonen, werken en verblijven.’’ Ramon Reijnders, manager ontwikkelaar bij Timpaan: “Met Cascade maken we binnenstedelijk wonen aantrekkelijk voor jong en oud. We voorzien in woningen voor een brede doelgroep met verschillende woningtypen en de sociale koopgedeelte.’’ Het gebouw staat naast station Alkmaar en bestaat uit 87 koopappartementen, waarvan 47 onder sociale koop vallen.

De symbolische sleutel werd door Ramon Reijnders en Christiaan Peetoom overhandigd aan koper Nikki.