Clinics baanwielrennen en mountainbiken

Sport
Kinderen kunnen onder meer deelnemen aan een clinic baanwielrennen.
Kinderen kunnen onder meer deelnemen aan een clinic baanwielrennen. (Foto: Alkmaar Actief)

ALKMAAR - Op de Wielerbaan in Alkmaar zijn maandag 29 april clinics baanwielrennen en mountainbiken. Daarnaast staat er ook sportspecifieke krachttraining op het programma. Kinderen van 11 tot en met 15 jaar zijn welkom om deel te nemen aan de clinics. 

Deelnemers kunnen zich wagen aan baanwielrennen, waarbij ze ervaren hoe het is om op te rijden op een echte baanwielrenbaan. Voor avontuurliefhebbers is er de mogelijkheid om een mountainbikepad te trotseren. Er is ook aandacht voor sportspecifieke krachttraining, waarbij de kinderen leren welke oefeningen cruciaal zijn voor fietsers. Hier is een winactie aan gekoppeld. Alkmaar Sport daagt de deelnemers uit om gedurende tien seconden stil te staan met hun mountainbike. Degene die deze opdracht volbrengt maakt kans op een mooie prijs. Mark Wagter, sportregisseur bij Alkmaar Sport: ‘’Dit is een unieke kans voor fietsliefhebbers van alle niveaus om hun passie te beleven en te verbeteren onder professionele begeleiding. We vinden het leuk dat we iets extra’s kunnen doen voor de deelnemers.’’ 

10-jarig jubileum

De fietsclinics zijn onderdeel van het 10-jarig jubileum van Alkmaar Sport. Gedurende het jaar zijn er verschillende sportieve activiteiten georganiseerd. De clinics op maandag 29 april worden gegeven op en om de Wielerbaan aan Terborchlaan 200 in Alkmaar. Van 12.45 tot 16.30 zijn de kinderen welkom om mee te doen. Deelname bedraagt 3 euro.