HollandSchermen vertegenwoordigd op Jeugd WK

Team HollandSchermen dat mee
Team HollandSchermen dat mee (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Jonas Moerbeek, Lotte Dammroff en Talitha Sluman mochten in het weekend van 12 tot en met 14 april hun kunsten laten zien op het Jeugd WK Schermen in Riyadh in Saoedi Arabië. Al met al hebben de sporters van de Alkmaarse schermclub geen slechte prestaties neergezet.

Op de eerste wedstrijddag streden Lotte en Talitha op het U20 Junioren Individueel toernooi. Talitha won één van de vijf wedstrijden, waardoor ze te weinig punten scoorde om naar de eliminaties te gaan. Lotte won vier van de zes duels, maar verloor de eliminaties van een Franse. Talitha strandde op plek 111 van de 145 en Lotte op plek 70. In de categorie Dames U17 Individueel Cadetten op de tweede wedstrijddag wonnen beide meiden drie van de vijf wedstrijden. De eerste eliminatie wisten ze ook allebei te doorstaan, maar de tweede werd verloren. Hiermee eindigde Lotte op plek 50 en Talitha op plek 59 van de 105. Op dag drie, de slotdag, speelden de dames in het U20 Junioren Team equipe tegen Hongarije en verloren de strijd. Ze belandden op plek 27 van de 30.

Heren U17

Jonas mocht zichzelf bewijzen in de categorie Heren U17 Individueel Cadet. Hij won in de pouls één wedstrijd van de vijf en haalde hiermee te weinig punten om door te gaan naar de eliminaties. Zijn WK avontuur eindigde hiermee op plek 104 van de 131 in zijn categorie.