Workshop Percussie en Fysiek theater

Algemeen
Osito.
Osito. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Het internationaal theater collectief Snowapple en ‘t Zonnehuis organiseren van 13 tot en met 17 juli, in samenwerking met de gemeente Amsterdam, twee gratis workshops per dag. Van maandag tot en met vrijdag kun is vanaf 13:00 uur deel te nemen aan een workshop percussie of workshop fysiek theater, gegeven door leden van Snowapple.

Snowapple is een multidisciplinair theater collectief (Mexico, NL, FR) met Amsterdam als bakermat. Met hun muziektheater voorstellingen Mr Moon en Project Lucy, reizen zij de hele wereld rond, waarbij ze geen plein of theater aan zich voorbij laten gaan.

In de workshop fysiek theater voor beginners (12 tot 23 jaar) leert Osito de deelnemers ‘aanwezig te zijn’ in het heden. Vanuit deze aanwezigheid leert men spelenderwijs wat je met je lichaam en aanwezige objecten kunt doen. Zo wordt geleerd om te spelen met non verbale communicatie en objecten te animeren en te manipuleren. Door deze workshop wordt gewerkt aan houding, ‘aanwezigheid’, ofwel hoe men overkomt op de wereld. Dit werkt bevorderend voor een zelfverzekerde levenshouding. In de workshop percussie (5 tot 15 jaar) leert Ana de deelnemers de basistechnieken van ritme, ademhaling en beweging. Er wordt gereisd door verschillende muziekstijlen, om op een leuke en effectieve manier kennis te maken met Latijnse percussie. Men leert verschillende technieken over het gebruik van het instrument zoals snelheid, volume en geluid.

De docenten van de workshops spreken Engels, maar hebben veel ervaring in lesgeven aan kinderen en zijn erg goed in handen- en voeten taal. Beide workshops zijn gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk, dit kan via merel@snowapple.nl.