Online voorlichting bevallen in het BovenIJ

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ella Tilgenkamp)

AMSTERDAM-NOORD - Elke maand organiseert het BovenIJ ziekenhuis voor zwangeren en hun partner een online voorlichting. Tijdens de voorlichting krijgen deelnemers uitleg en informatie over bevallen in het ziekenhuis, een virtuele rondleiding door het Moeder Kind Centrum en het is mogelijk om vragen te stellen via de chat.

In het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord worden jaarlijks 1300 baby’s geboren. Dat gebeurt onder begeleiding van een gynaecoloog, verloskundige van het ziekenhuis of met de eigen verloskundige van een praktijk uit de regio.

Aanmelden via de website

Florien ten Cate is één van de gynaecologen in het BovenIJ ziekenhuis: ‘In mei zijn we gestart met het geven van online voorlichtingen door middel van webinars. Onze patiënten en zwangeren wilden we ook tijdens de coronaperiode zo goed mogelijk informeren en uitleggen dat bevallen veilig in ons ziekenhuis kan. In 2020 blijven we de voorlichtingen digitaal geven. Via de website bovenij.nl kunnen geïnteresseerden zich opgeven.’

Vragen stellen aan de zorgprofessionals

Tijdens de online voorlichting kunnen deelnemers online via de chat of persoonlijk via de live stream vragen stellen aan het team. Een verloskundige of gynaecoloog en verpleegkundige begeleiden de voorlichtingsavond. De voorlichting is elke maand op een maandag van 19.00 tot 20.00 uur. Een paar dagen voor de online voorlichting krijgen deelnemers per mail een link toegestuurd.