Videoboodschap van burgemeester Femke Halsema

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Screenshot videoboodschap)

AMSTERDAM - De burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, roept in een videoboodschap Amsterdammers op om contact te zoeken met Voor Elkaar In Amsterdam als ze in deze moeilijke tijd hulp nodig hebben of contact met iemand willen. Er staan namelijk 6000 Amsterdammers, die zich de afgelopen maanden hebben gemeld bij het Voor Elkaar In Amsterdam initiatief, klaar om iets te betekenen.

Voor Elkaar in Amsterdam koppelt kwetsbare Amsterdammers met een hulpvraag aan mensen in de buurt die hulp willen bieden. Of het nu gaat om praktische hulp of een luisterend oor. Met een centraal Amsterdams telefoonnummer en een website. Het is een samenwerking tussen negen Amsterdamse buurtorganisaties voor sociaal werk.

De tekst van de videoboodschap van Femke Halsema is te bekijken via:


De tekst is als volgt:

Lieve Amsterdammers,

In deze tijd moeten we er voor elkaar zijn. Misschien zit je alleen thuis, heb je niemand om contact mee te maken of heb je niemand die de boodschappen voor je doet. Gelukkig zijn er heel veel Amsterdammers die voor elkaar willen zorgen. Die een wandeling met je willen maken. Die misschien even voor je de boodschappen willen doen. Of die gewoon even naar je willen luisteren, aan de telefoon. Als je hulp nodig hebt, bel dan de hulplijn Voor Elkaar In Amsterdam. Want dan is er iemand die jou te hulp wil schieten. Inmiddels hebben 6000 Amsterdammers zich gemeld als vrijwilliger. Om je een beetje bij te staan en om je te helpen. Dus als je hulp nodig hebt, bel dan. Want we zijn er voor elkaar in Amsterdam.

Het telefoonnummer 020-7670031 is op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur bereikbaar. Aanmelden kan ook via de website voorelkaarinamsterdam.nl. Het e-mailadres is: info@voorelkaarinamsterdam.nl.