‘Adopteer een Peer’ weer gestart

Algemeen
Iedereen met een te klein inkomen is welkom.
Iedereen met een te klein inkomen is welkom. (Foto: aangeleverd)

NOORD - De voedseluitgifte ‘Adopteer een Peer’ heeft een nieuwe locatie gevonden voor de wekelijkse voedseluitgifte; buurtcentrum Het Breedhuis, in plan van Gool aan Het Breed 16 in Amsterdam-Noord.

Mensen met een kleine beurs zijn op zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur welkom om voedsel af te halen. Wel dient men zich vooraf aan te melden bij info@stichtingbildung.nl. ‘Adopteer een Peer’ is een initiatief van bewoners, stichting Bildung en SP-Noord. Het voedsel dat wordt uitgereikt, wordt opgehaald bij groothandels, kleinere supermarkten in Noord en bezorgdiensten. Het zijn groente, fruit en zuivelwaren die tegen de gebruiksdatum aan zitten. Het is goed en gezond eten. ‘Adopteer een Peer’ bestaat sinds een jaar en gemiddeld maken 80 klanten gebruik van de uitgifte van voedsel. Voor deze mensen is het een welkome aanvulling op de dagelijkse maaltijden.

Iedereen met een te klein inkomen is welkom. Elke zaterdag zijn zo’n tien vrijwilligers betrokken bij de uitgifte. Er wordt nog gezocht naar vrijwillige chauffeurs die één of twee maal per maand op de donderdagavond of zaterdagochtend het eten willen ophalen bij de leveranciers. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar j.weijenborg@civicamsterdam.nl.