Droom mee over de Oude Apotheek

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

De plek van de oude apotheek aan de Statenjachtstraat 598 krijgt een nieuwe functie. Wat voor moois komt hiervoor in de plaats? Wilt u daarover meedenken en meepraten? Kom dan op 2 maart naar het Dromenlab, een middag voor bewoners en organisaties van Banne Zuid.

Vastgoedbedrijf Veldboom is de eigenaar van het oude gebouw en de grond. Zij wil hier, samen met de gemeente, bewonersorganisatie Red Amsterdam Noord en de inbreng van bewoners en organisaties, een nieuw plan voor een gebouw en de omgeving maken. 

De Plekkenmakers begeleiden het proces, dat moet bijdragen aan een betere buurt voor iedereen in Banne Zuid.

In het Dromenlab kan iedereen dromen en ideeën delen over wat er moet komen op de plek van de oude apotheek. Dat kan met woorden, met tekeningen of hoe u maar wilt. Het gaat over de functie en het gebouw, maar ook de ruimte eromheen, zoals groenvoorzieningen en parkeerplaatsen. 

De gemeente heeft wel een aantal voorwaarden gesteld. Zo mag het gebouw bijvoorbeeld niet hoger worden dan 30 meter en ook niet te dicht op de gebouwen eromheen gebouwd worden. Alle bijdragen, tips en ideeën zijn welkom!

Kom naar het Dromenlab op zaterdag 2 maart in de oude apotheek, aan de Statenjachtstraat 598. Er is een vrije inloop van 12:00 uur tot 18:00 uur Heeft u ideeën, maar kunt u er op 2 maart niet bij zijn? 

Geef het digitaal aan ons door via de website www.dromenlab.nl/statenjachtstraat  of mail het naar statenjachtstraat@dromenlab.nl  

Heeft u geen computer? Dan kunnen ideeën met naam ook op papier worden gezet en in een Dromenbox worden gedaan bij het Huis van de Wijk De Banne.