Heel Noord welkom op Open Bedrijvendag

Partnerbijdrage
Voor iedereen die geïnteresseerd is.
Voor iedereen die geïnteresseerd is. (Foto: Aangeleverd)

AMSTERDAM-NOORD - De derde editie van de Open Bedrijvendag Amsterdam-Noord vindt plaats op vrijdag 19 april. Na het succes van de eerdere edities openen dit jaar weer Noordse bedrijven hun deuren voor iedereen die geïnteresseerd is in wat er achter die deuren gebeurt, kennis wil maken, een stageplek of werk zoekt of gewoon nieuwsgierig is. 

De dag is bedoeld voor buurtbewoners, studenten, nieuwkomers, werkzoekenden, carrièreswitchers, bestuurders, ondernemers en bewoners uit alle delen van de stad en daarbuiten. De Open Bedrijvendag is een initiatief van Noordse ondernemers en VEBAN, de Vereniging van Bedrijven in Amsterdam-Noord, in samenwerking met de gemeente Amsterdam. 

Werk is van onschatbare waarde. Niet alleen economisch, omdat mensen een inkomen nodig hebben. “Ook in sociaal opzicht is werk onmisbaar”, zegt Rob Post, voorzitter van VEBAN. “We willen met deze dag laten zien dat de bedrijven belangrijk zijn voor Amsterdam en dat de Amsterdammers belangrijk zijn voor de bedrijven.”

De ruimte voor bedrijven in Amsterdam-Noord staat onder druk door de woningbouwplannen op de Noordse bedrijventerreinen. Volgens VEBAN is het heel belangrijk dat er goed gekeken wordt hoe bedrijven in de nieuwe situatie een plek kunnen houden. Post: “Want we hebben onze bedrijven gewoon heel hard nodig. Een stad heeft naast woningen ook behoefte aan loodgieters, fietsenmakers en autogarages. En we hebben banen nodig voor de mensen uit Amsterdam-Noord en de regio.”

Maarten Pekelharing is mede-initiatiefnemer en CEO van Winclove Probiotics. Hij vindt het belangrijk dat er meer verbinding komt tussen bewoners van Noord en de bedrijven. “Bij ons mogen buurtbewoners binnenlopen om een kop koffie te drinken. We willen onderdeel zijn van de Noordse samenleving. Alleen dan kun je duurzaam succesvol ondernemen. Amsterdam-Noord is waar wij als een ouderwets modern Amsterdams familiebedrijf al meer dan vijfendertig jaar zijn gevestigd. In ons internationale ondernemerschap willen we namelijk óók de belangen blijven dienen van Noorderlingen en van Amsterdam-Noord.”

Naast Winclove Probiotics openen onder andere Damen Shiprepair, het BovenIJ Ziekenhuis en de Energy Transition Campus Amsterdam (ETCA) hun deuren. Op www.openbedrijvendagamsterdamnoord.nl staan alle deelnemende bedrijven en hun programma’s voor deze dag. De ondernemers hopen veel Amsterdammers en Noorderlingen te mogen ontvangen. Volgende week verschijnt in deze krant een uitneembare plattegrond.