Vier de meivakantie in de Zaanstreek!

Partnerbijdrage
Genoeg te beleven in de Zaanstreek.
Genoeg te beleven in de Zaanstreek. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - De meivakantie staat voor de deur en er is geen reden tot verveling in de Zaanstreek. Er is genoeg te beleven voor zowel jong als oud, of je nu gek bent op fietsen, wandelen, klimmen, natuur of cultuur.

Ga met de kinderen het Darwinpark in Zaandam. Hier vind je niet alleen prachtige fiets- en wandelpaden, maar ook een grote kinderboerderij (die ooit is geschonken door Albert Heijn), natuurspeeltuinen en een klein museum. Vergeet niet om de boerderijwinkel te bezoeken voor verse lokale lekkernijen zoals eieren, wol en honing. 

Een ander leuk uitje is een bezoek aan de Poelboerderij in Wormer of de Bonte Belevenis in Assendelft. De Poelboerderij is dé ideale plek voor jong en oud om de schoonheid van de natuur te ontdekken. Maak een wandeling of vaartocht door de kronkelende slootjes en geniet van het prachtige landschap en de diverse vogelsoorten. En voor de kleintjes is er de Bonte Belevenis, een combinatie van kinderboerderij, ponydorp en theehuis.

Ook wanneer het weer een beetje tegenzit, zijn er genoeg binnen activiteiten om van te genieten. Breng een bezoek aan de bioscoop of arcadehal, geniet van een leuke (kinder)voorstelling in het Zaantheater of doe mee aan de gratis Zaanse Lente Experience van Sportbedrijf Zaanstad.

Voor de fiets- en wandelliefhebbers zijn er diverse routes die je langs oude molens, natuurgebieden en groene houten huisjes leiden. Leer meer over de industriële geschiedenis van de Zaanstreek en geniet van het prachtige uitzicht langs rivier de Zaan in de Zaanbocht Wormerveer.

De Zaanstreek smaakt naar meer! Ontdek alle leuke uitjes op www.zaans.nl en maak van jouw meivakantie een onvergetelijk avontuur.

Arbeidershuisjes in Zaans groen.
Het Natuurmuseum.