Voorjaarsproeverij bij Buurderij Nieuwendam

Uitgaan
Afbeelding
(Foto: Boeren & Buren)

NOORD - De lente komt eraan! Daarom organiseert Buurderij Nieuwendam op 26 maart tussen 17.00 en 18.30 een voorjaarsproeverij. Waar? In de Kosterij van de Nieuwendammerkerk, Brede Kerkepad 6-8. Maar wat is eigenlijk een Buurderij?  

Een Buurderij is een afhaalplek voor vers, gezond, en veelal biologisch geproduceerd voedsel. Voedsel dat in of vlakbij Amsterdam is geteeld of geproduceerd. Vergelijk dat eens met een gemiddelde Amsterdamse maaltijd (met producten uit de supermarkt) die zo’n 30.000 km aflegt.  

Boodschappen doen bij een Buurderij betekent bovendien dat je kleine, ambachtelijke voedselproducenten uit de regio steunt. Doordat zij hun producten rechtstreeks aan de consument kunnen leveren krijgen zij een veel betere prijs dan bij een groothandel/supermarkt.  

Bestellen bij de Buurderij is ook nog eens super gemakkelijk. In de webshop van Buurderij Nieuwendam bestel je wat je nodig hebt. Op dinsdagmiddag tussen 17.00 en 18.30 uur haal je je bestelling op. Dat kan variëren van een bos wortelen, een brood of een stukje lokaal vlees tot bijna je volledige weekboodschappen. 

Op 26 maart zijn er tal van producenten aanwezig en kun je hun producten proeven: - The Nourishing Garden: vegan kaas, vegan kimchi en waterkefir op ambachtelijke wijze bereid met verse ingrediënten, - De Olie bibliotheek: olie geperst uit de meest uiteenlopende zaden zoals broccoli, spruitjes enz., elk met een unieke geur en smaak. Koud geperst van zaden van zaadveredelaars uit Nederland, - De Amsterdamse Zeepfabriek: zeep gemaakt van biologische oliën en vetten en geuren. Hét duurzame alternatief voor douchegel, - Biobite: vers bereide veggie en vega burgers (eiwit- en vezelrijk), dubbel gefermenteerde water kefir en bio krachtkoeken, - Lukies drinks: krachtig en gezond gemberbier als basis voor een smoothie of als alcoholvrij alternatief voor een borrel.

Meer info: roelsluitman@gmail.com en website: www.boerenenburen.nl