Nieuwe expositie in de Meeuw

Uitgaan
Kunst en koffie in De Meeuw
Kunst en koffie in De Meeuw (Foto: Aangeleverd)

NOORD - In Huis van de Wijk de Meeuw is momenteel een nieuwe serie schilderijen te zien. Deze expositie is samengesteld door de Bulgaarse Silviya Georgieva en is voor iedereen te bezichtigen.

Silviya werkt momenteel aan een serie in abstracte stijl, zoals de twee schilderijen in het midden van de tentoonstelling. Als de serie compleet is zal deze te zien zijn bij Mad Art. Silviya studeerde architectuur en binnenhuisarchitectuur in Sofia. Tijdens haar studie en ook later als architect heeft ze altijd geschilderd. Voor haar verdere opleiding en als model reisde Silviya veel. In Parijs ontmoette zij haar huidige partner met wie ze samen met hun twee jonge kinderen in Amsterdam Noord woont.

Silviya heeft in Bulgarije regelmatig geëxposeerd. Haar tentoonstelling in de Meeuw is de eerste in Nederland. ‘Als ik schilderijen van andere schilders zie, raken die mij diep. Ik geloof dat ik geboren ben om te schilderen: ik voel dat ik de beelden die in mij opkomen moet schilderen, het is een innerlijke drang.’

Kom een kijkje nemen om het mooie werk te bezichtigen in de Meeuw op Motorwal 300 (naast de Dirk). De expositie is nog tot eind mei te zien. Iedere werkdag wordt er in deze zelfde koffieruimte een warme lunch geserveerd voor 2 euro, dus pak die meteen even mee.

In de Meeuw worden ook schilderlessen gegeven. Op dinsdag zit het lokaal al vol, op de vrijdagmiddag is een tweede schildergroep gestart. Kosten slechts 5 euro per maand.

Kunst en koffie in De Meeuw