Sea-Side festival is na drie jaar weer terug in Wijk aan Zee

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

WIJK AAN ZEE -  Op 4 juni, de zaterdag voor het Pinksterweekend, is het Sea-Side Festival weer terug . Door de afgelopen omstandigheden heeft Wijk aan Zee even het festival moeten missen.

22 jaar geleden was het eerst Sea-Side festival bij paviljoen Hoopers. Dat lag bij de strandopgang van Heliomare. Pim Geurts had het idee en Pim Koopman het paviljoen, als oude schoolmakkers waren ze het snel eens. Het idee was om voornamelijk lokale bands te laten spelen en de Belofte, een band van jonge muzikanten waar potentie in zat.

Animo groter

De animo van geïnteresseerde bands om te kunnen spelen werd steeds groter en ook buiten de ijmondiale grenzen kwam steeds meer belangstelling. In de loop der tijd zijn er fantastische optredens geweest van spectaculair, boeiend, breekbaar integer tot stoer en ruw. Het programma word zo afwisselend mogelijk samengesteld om voor de meesten naar hun favoriete muziek te kunnen luisteren en te kijken natuurlijk.

Na vijf jaar bij Hoopers werd het tijd om van locatie te veranderen en werd voor de Instuif gekozen, toentertijd de poptempel van het strand van Wijk aan Zee. 

Op het strand

Na wat uitstapje van het festival naar IJmuiden en weer terug naar Wijk aan zee was de laatste editie van het Sea-Side bij het toen nieuwe paviljoen Warners. Na twee jaar geen Sea-side door de coronacrisis, nu weer wel alleen niet op het strand.

Andere locatie

Het Sea-Side heeft nu een andere locatie in Wijk aan Zee gevonden. Samen met Ton van Esveld, de beheerder van camping Vondeloord ( Van Oldenborchweg 32, 1949 CJ Wijk aan Zee ) werden er plannen gesmeed om het Festival op deze plek te organiseren. Het enthousiasme van Ton van Esveld , betreffende de mogelijkheden en voorzieningen op Vondeloord , konden eigenlijk niet beter zijn. Dus het ei was gelegd.

Plan klaar

Nadat het plan klaar was en de datum als vanouds op de zaterdag voor het Pinksterweekend vastgelegd was, nu dus 4 juni, kon er voorzichtig aan de bands gedacht worden. Het gerucht dat het Sea-Side weer ging plaatsvinden bracht veel geïnteresseerde bands op. Het heeft een gevarieerd programma opgeleverd. 

Een uur

Elke band speelt een uur waardoor er toch een bepaalde snelheid plaatsvind en hahaa, als het toevallig niet jouw stijl is , wordt het een uurtje doorbijten.

De bands die spelen zijn:

13:00 Uur: Das ZsaZsa Kollektive

14:00 uur : Time Traveller

15:00 uur : Carthago

16:00 uur: Fortify

17: 00 uur Blitz

18:00 uur: Firehouse Mama

19:00 uur: de Neven van Ed

Het terrein zal rond 12:00 uur opengaan voor de bezoekers en rond 21:00 zal het afgelopen zijn. 

Foodtruck

Op het terrein zal de grote foodtruck van Sea You staan zodat er ook gegeten kan worden.

Leuke bijkomstigheid is dat het Sea-Side het eerste openluchtfestival langs de Nederlandse kust is. Zaterdag 4 juni, camping Vondeloord Van Oldenborchweg 32, 1949 CJ Wijk aan Zee.