Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Nieuwe MRI in het RKZ is sneller, stiller en ruimer

Algemeen

BEVERWIJK - Na ruim 1,5 jaar voorbereidingen is op donderdag 19 mei de nieuwe MRI op de afdeling Radiologie in het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) officieel in gebruik genomen. Begin februari werd het nieuwe apparaat al het ziekenhuis in gehesen. De MRI is nu aangesloten, getest en volledig in gebruik.

Een MRI maakt scans van organen en weefsels. Elke dag gebruiken ongeveer 20 tot 25 patiënten de MRI in het RKZ. Afdelingsleider Radiologie Robert Nanne: ‘’Met deze MRI beschikken we over de allernieuwste technieken. We kunnen daardoor in het RKZ een breed scala van MRI onderzoeken aanbieden op hoog niveau. Deze MRI is niet alleen sneller en stiller, maar is ook nog eens veel ruimer voor de patiënt ten opzichte van de vorige versie. Tevens beschikken we als eerste ziekenhuis in Nederland over een infotainmentsysteem. Dit is een systeem waarmee de patiënt tijdens het onderzoek een film kan kijken via een beeldscherm en geluidsinstallatie. We doen er zodoende alles aan om het onderzoek op een prettige manier te laten verlopen.’’

Betere beelden

Radioloog Suzanna van Veen: ‘De beelden van de nieuwe MRI zijn beter en scherper dan die van zijn voorganger. Met slimme software kan de nieuwe MRI bewegingen beter wegpoetsen. Door bijvoorbeeld ademhaling en andere kleine bewegingen zijn beelden soms verstoord. De software zorgt ervoor dat deze ruis zo min mogelijk is en de beelden zo compleet mogelijk worden.’

Siemens

De nieuwe MRI van het RKZ is geleverd door Siemens Healthineers. De scanner is voorzien van een verrijdbaar onderzoeksbed waarmee patiënten naar de MRI-scanner gereden kunnen worden. Patiënten worden vanaf datzelfde bed ook gescand. Patiënten die in een ziekenhuis bed liggen hoeven nu nog maar één keer overgeschoven te worden, wat zowel voor de patiënt als voor de laborant prettiger is.

Daarnaast is de scanner voorzien van Biomatrix technologie. Dit is een techniek die automatisch rekening houdt met de fysieke eigenschappen patiënten, waaronder het meten van de ademhaling. Hierdoor is het instellen van de scanner makkelijker voor de medewerkers van de afdeling Radiologie.

Afbeelding
Zomerspektakel 2022 in Beverwijk: dansen, sport, koken en theater centraal Algemeen 26 jun, 04:52
Afbeelding
DamesVISdag in Spaarnwoude: ‘Gewoon een leuke dag beleven!’ Algemeen 25 jun, 09:00
Afbeelding
Eerste zeekabel voor aansluiting windparken op zee Algemeen 24 jun, 19:30
Afbeelding
Themakoor Wijk aan Zee viert 50-jarig jubileum Algemeen 24 jun, 10:00
Afbeelding
MIND Us erevoorzitter koningin Máxima bezoekt Nova College in Beverwijk Algemeen 24 jun, 07:00
Afbeelding
1,5 miljoen voor verduurzamen culturele instellingen Duurzaam 23 jun, 12:46
Afbeelding
‘Het contrast maakt het mooi en spannend’ Algemeen 23 jun, 12:02
Afbeelding
Column Blik van Co: ‘Doorfietsroute heeft totaal geen toegevoegde waarde’ Algemeen 22 jun, 20:00
Afbeelding
De Kennemers trekt na 104 jaar zondagselectie terug Algemeen 22 jun, 19:30
Afbeelding
Pokémon ruilmiddag in feestweek bij bmm games n’ vinyl op de Breestraat Algemeen 22 jun, 06:44
Afbeelding
‘Op de sluizen van IJmuiden’: expositie in Zee- en Havenmuseum IJmuiden Algemeen 22 jun, 06:41
Afbeelding
Heerhugowaardse Mayra: ‘Dansen is voor mij een vorm van therapie’ Zorg 18 jun, 17:00
Afbeelding
Calvin Carrilho’s droom: spelen bij FC Barcelona Zorg 17 jun, 17:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Beverwijk

Op Rodi Beverwijk volg je het laatste nieuws uit Beverwijk. Rodi Beverwijk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Beverwijk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Beverwijk in je mailbox.