Informateur zet coalitiegesprekken met partijen Beverwijk voort

Algemeen
Gemeentehuis Beverwijk.
Gemeentehuis Beverwijk. (Foto: Bos Media Services)

BEVERWIJK - Informateur Han ter Heegde heeft dinsdagavond met de vertegenwoordigers van de partijen Samen Lokaal, D66, PvdA, CDA en O’ns Beverwijk gesproken over de stabiliteit en de levensvatbaarheid van een te vormen coalitie. Uit het gesprek is gebleken dat de stabiliteit voldoende gewaarborgd is om verdere stappen richting een formatie te zetten. 

De vertegenwoordigers van voorgenoemde partijen zijn verzocht om de komende weken - gelet op het zomerreces - met de eigen fractie in beraad te gaan over het naar elkaar uitgesproken vertrouwen, het waarborgen van de stabiliteit en de levensvatbaarheid van deze coalitie.

Informatieproces afronden

Nadat de vertegenwoordigers hierover met hun fracties hebben gesproken, kan Han ter Heegde het informatieproces afronden door het informatieverslag op te stellen en dit naar de gemeenteraad te sturen. De planning is om in de week van 22 augustus te starten met het formatieproces. In dat proces zal de coalitie spreken over het coalitieakkoord, de wethouders, het aantal fte’s, en de voorkeuren voor de portefeuilles. 

Geplande raadsvergadering

‘’De vertegenwoordigers van de coalitie hebben een zorgvuldig vervolgtraject voor ogen waarbij de geplande raadsvergadering van 12 september haalbaar moet zijn om het college van start te kunnen laten gaan’’, aldus Ter Heegde.