Het gele pareltje van Wijk aan Zee

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Siem Weterings)

WIJK AAN ZEE - Even een bakkie doen bij Naomi van Nieuwland van ‘t Gele Tentje’ op het strand in Wijk aan Zee. Samen met haar vriend Rob Fijen runt ze dit gezellige strandtentje, zoals ze zelf zeggen: “een beetje kneuterig, de stijl van het verleden.” Wat een verademing naast die grote, massale ‘concullega’s’ die er in de buurt staan.

door Siem Weterings

’t Gele Tentje is al jaren een begrip bij strandgangers die bij strandopgang Zwaanstraat rechtsaf het zand op lopen. Er zijn vaste gasten die al zo’n 20 jaar hier een ligbedje huren. Dat maakt het een locatie voor alle leeftijden, echt een gezellig familie strandtentje. Tegenwoordig hebben ze er een terras voor waar je gezellig een biertje, wijntje of koffie kunt doen in de gele stoeltjes onder de parasols van stro.

Twee jaar geleden hebben Rob en Naomi het overgenomen. Vorig jaar door het slechte weer en corona was het meer een leerseizoen, dit jaar zien ze eigenlijk als hun eerste jaar. Ze doen bijna alles met zijn tweeën en omdat ze 7 dagen in de week open zijn is dat best aanpoten. Als het niet regent en niet al te hard waait kan je er meestal al voor 9:00 uur terecht voor een koffie. Ideaal voor alle buren in de strandhuisjes ernaast. En bij mooi weer zijn er toch al gauw vroege vogels te vinden op het strand.

Regelmatig wordt er ook een activiteit georganiseerd zoals a.s. zaterdag 13 augustus speciaal voor kinderen: ‘Kids got Talent’. Ben je 15 jaar of jonger en kan je zingen, dansen, playbacken of heb je een ander talent ? Geef je dan op via info@hetgeletentje.nl en maak kans op super leuke prijzen. Als toeschouwer ben je natuurlijk ook welkom vanaf 14:00 uur.

De komende dagen belooft het weer warm te worden, er wordt zelfs een hittegolf voorspeld. Als je naar het strand ga, sla dan eens rechtsaf naar het gele pareltje van Wijk aan Zee voor een comfortabel ligbed, strandstoel of windscherm en geniet van een ouderwetse, ontspannen sfeer. Neem een drankje of een tosti onder een parasol en waan je in Spanje. Smeer je wel goed in en relax!