Judith Porsch wereldkampioen IFAA Field Boogschietkampioenschap in Estland

Algemeen
Het Nederlands Team vlnr Jan Enthoven, Judith Porsch, de vlaggendrager, Inge Enthoven, Maarten Porsch.
Het Nederlands Team vlnr Jan Enthoven, Judith Porsch, de vlaggendrager, Inge Enthoven, Maarten Porsch. (Foto: Aangeleverd)

VELSEN-NOORD - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 augustus 2022 werd de IFAA World Field Archery Championships gehouden in Tahkuranna Estland. Ook dit toernooi zou oorspronkelijk in augustus 2020 gehouden worden, maar werd al twee keer uitgesteld in verband met de covid-19 pandemie. 

Het kampioenschap werd gehouden in de bossen rondom het fantastische Jõulumäe Sportcentrum en bestond uit 5 dagen schieten op doelen die variërend tussen de 5 en 72 meter afstand stonden. 400 schutters uit 30 landen deden mee. 

Op dit kampioenschap werd Nederland vertegenwoordigd door onder andere Judith en Maarten Porsch uit Velsen-Noord, beiden al 25 jaar lid van de 130 jaar oude handboogschietclub VZOS te Santpoort. Ondanks dat Judith de 1e 3 dagen last had van materiaalpech, wist ze zich de laatste 2 dagen weer te herstellen, en het kampioenschap naar zich toe te trekken.

Met een totaalscore van 1043 punten wist Judith Porsch na het wereldkampioenschap in Zuid Afrika in 2018 opnieuw haar titel te prolongeren als wereldkampioen WFAC in de klasse Historische Boog! Maarten werd met een score van 700 punten met een verschil van 2 punten op nummer 3 nipt 4e in zijn klasse.