Helen Nuijens behaalt derde Dan judo

Algemeen
Helen Nuijens.
Helen Nuijens. (Foto: Aangeleverd)

BEVERWIJK - Op 27 november waren de judo examens voor de eerste tot en met de derde Dan in sporthal Beverwijk. Deze examens worden georganiseerd door de dangraden-commissie van de Judo Bond Noord-Holland.

Helen Nuijens van Toradoshi mocht examen doen voor haar derde Dan. Jenny Koster fungeerde voor het staande gedeelte als val partner en Inez Legger fungeerde als maatje voor de grond.

Werptechnieken

Helen begon eerst met haar staande werk. Het Nage no kata. Dat zijn werptechnieken die zijn voorgeschreven en aan een vaste choreografie moeten voldoen. Daarna heeft ze nog vrije technieken staand en op de grond uit beweging laten zien. Waarbij ze laat zien dat ze in staat is om technisch te kunnen judoën. Ondanks haar leeftijd werd Helen stevig door de examinatoren bevraagd. Na ruim een half uur mocht ze dan het examen beëindigen en werd de 52 jarige gefeliciteerd met haar derde Dan. Ook andere Toradoshi judoka hadden dit weekend weer succes. Dean Hergarden werd eerst op het Topjudo toernooi van Almere. En Summer Schellevis werd in Almelo Nederlands kampioen met het -18 damesteam van Topjudo Amsterdam. 

Plezier

Trainer Roeland Scholsberg is blij met al de successen van de judoka’s. Maar vindt vooral het plezier dat zijn judoka’s van judo hebben het grootse succes.