Poppodia houden gezamenlijk online festival

Cultuur
Nederpop-act WIES treedt op vanuit Podium Victorie.
Nederpop-act WIES treedt op vanuit Podium Victorie. (Foto: Floris Duijn)

ALKMAAR - Tien Noord-Hollandse podia presenteren zondag 9 mei het gratis online NH-Pop Festival. Tussen 15:00 en 18:00 kan publiek vanuit huis schakelen tussen optredens van onder andere Wies, Tim Knol, The Overslept en Mell & Vintage Future.

Het festival is een samenwerking tussen de poppodia Patronaat, De Vorstin, Podium Victorie, P60, Podium Duycker, Manifesto, PX, P3, Q-Factory en Podium de Flux. Net als bij een live festival, kies je zelf welk optreden je wilt zien.

Programma

Het programma loopt uiteen van punk tot hiphop, met gevestigde en nieuwe namen. Van rootsrock met Tim Knol, tot catchy Nederpop liedjes van Wies, de energieke rock van The Overslept en nog veel meer. Het hele programma is te bekijken via www.nhpop.nl/line-up.

Victorie

Nederpop-act WIES treedt op vanuit Podium Victorie. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J, of Spinvis meets The Black Keys. Ondanks dat ze nog niet zo lang bestaan, is hun live-reputatie indrukwekkend te noemen. Ze speelden al in zalen als de Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg en staan op nummer 3 van de 3FM Live List 2020. Bekend van hitsingles als ‘Soms Is Het Te Laat’ en ‘Radiostilte’ wonnen ze prijs na prijs, waaronder de 3FM Talent Award 2020, die ze in ontvangst mochten nemen tijdens hun show op Noorderslag.

‘Meisje.

Illnoledge brengt een mix van reggae, afrobeat, latin en jazz. Broers en goede vrienden Steve Hartley en Mill Voyance. Met een rijke artistieke achtergrond en roots uit West-Indië en Suriname ontwikkelden ze een te gekke eigen stijl genaamd ‘Akan Fu’. Hun muziek is intuïtief en grenzeloos. In 2019 verscheen hun debuut-EP ‘The O.D.E.’ en eerder tourden ze met Alain Clark.

Achter de schermen

Het NH-Pop Festival is een samenwerking tussen tien poppodia en Stichting NH-Pop, een belangrijke verbinder en promotor van popmuziek in Noord-Holland. Daarnaast zal mediapartner NH-Media een deel van de uitzending verzorgen. Presentatoren Morad El Ouakili, Jasper Leegwater en Sibel Önemli gaan op bezoek bij alle deelnemende podia om te kijken hoe het met ze gaat en voor een uniek kijkje achter de schermen.

Meer informatie op www.nhpop.nl/festival