Wethouder Jaqueline Dorenbos dient ontslag in

Nieuws
Wethouder Jaqueline Dorenbos (derde van links) en de vrijwilligers tijdens het uitdelen van zaailingen en stekken bij kinderboerderij De Baak in Beverwijk. Foto van afgelopen februari.
Wethouder Jaqueline Dorenbos (derde van links) en de vrijwilligers tijdens het uitdelen van zaailingen en stekken bij kinderboerderij De Baak in Beverwijk. Foto van afgelopen februari. (Foto: Rodi Media Archief)

BEVERWIJK - Vanmorgen heeft wethouder Jaqueline Dorenbos ontslag genomen. In haar ontslagbrief aan de gemeenteraadsleden geeft zij aan dat ze het afgelopen jaar veel onder stress heeft gestaan. 

Ze schrijft onder andere dat de portefeuille parkeerbeleid haar niet alleen heel veel tijd en energie heeft gekost, maar ook onder haar huid is gaan zitten door de aanhoudende stroom intimidaties, bedreigingen en heftige emoties bij inwoners en politiek. Tevens heeft zij veel extra werk op zich genomen door het overnemen van portefeuilles van wethouder Van den Berg (Volksgezondheid) en de vertrekkende wethouders Tabak (Financiën, Bereikbaarheid) en Van Weel (Jeugdzorg en Speelbeleid).

Sinds februari dit jaar heeft Dorenbos klachten die passen bij een burn-out. Ze neemt daarom per direct ontslag.

De volledige ontslagbrief van wethouder Jaqueline Dorenbos lees je hieronder.