Alzheimer Trefpunt in Wijkcentrum De Hofstede

Zorg
Trefpunt met het thema: 'Dementie, hoe ga je ermee om'. Foto ter illustratie.
Trefpunt met het thema: 'Dementie, hoe ga je ermee om'. Foto ter illustratie. (Foto: Adobe Stock)

VELSERBROEK - Alzheimer Nederland afdeling Midden-Kennemerland organiseert elke eerste maandag van de maand een Alzheimer Trefpunt in Wijkcentrum De Hofstede, Aletta Jacobstraat 227 in Velserbroek. Maandag 6 mei om 19.30 uur is het laatste Trefpunt van dit voorjaar in De Hofstede. Het thema is: ‘Dementie, hoe ga je ermee om’.

Dit Trefpunt richt zich op de kunst van communicatie en interactie binnen de zorg voor mensen met dementie. De interactieve sessie biedt zowel mantelzorgers als hun naasten de kans om samen te spreken over effectieve communicatiemethoden die respect en begrip bevorderen. Er wordt verkend hoe je ieders behoeften en wensen kunt herkennen en respecteren, en hoe deze inzichten kunnen bijdragen aan een meer gelijkwaardige ondersteuning. Ook wordt besproken hoe je een ondersteunend netwerk kunt opbouwen dat zowel praktische als emotionele ondersteuning biedt, en hoe dit netwerk zich kan aanpassen aan de veranderende behoeften door de tijd heen. Twee gastsprekers met persoonlijke ervaring in het leven met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) en dementie zullen inzichten delen over het belang van empathie en verbinding in de zorg.

Mantelzorgers en hun naasten worden aangemoedigd om deel te nemen aan dit Trefpunt om samen vaardigheden te ontdekken, ervaringen te delen en te leren hoe ze met en voor elkaar de beste ondersteuning kunnen bieden, met nadruk op het belang van wederkerigheid in de relatie. Dit is een kans om samen ervaringen te delen en te streven naar een liefdevolle, respectvolle benadering in de zorg voor dementie waar het verbeteren van welzijn en kwaliteit van leven een belangrijke plaats inneemt.

De bezoekers krijgen informatie van een drietal deskundige. Na een korte presentatie gaat de zaal met elkaar in gesprek, is er ruimte om eigen ervaringen uit te wisselen en kunnen er vragen worden gesteld, ook over andere onderwerpen.

Aanmelden

De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. De inloop is vanaf 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/midden-kennemerland of neem contact op via 06-51942684 of mkennemerland@alzheimervrijwilligers.nl.