De WorkshopFabriek: Schilderen & Keramiek

Algemeen
In de WorkshopFabriek maak je een kleischaal met gouden touch.
In de WorkshopFabriek maak je een kleischaal met gouden touch. (Foto: Mieke Rozing)

CASTRICUM - Er is weer veel te doen in de WorkshopFabriek van Mieke Rozing. Op zondag 19 juni van 8.45 tot 13.00 uur kun je meedoen met een leuke keramiek workshop. Gastdocente/Keramiste Monique Mulder leert jou graag nieuwe technieken met veel ruimte voor jouw fantasie. Zij leert jou hoe je deze prachtige schaal (doorsnede 30 cm) kunt opbouwen met klei en uiteindelijk ook te glazuren. Na het afbakken kan er nog een gouden touch overheen.

Wil je liever schilderen dan kun je meedoen op zondag 26 juni en 3 juli van 9.30 tot 13.00 uur. Mieke vindt het gaaf om de techniek van een kunstenaar te bestuderen. In deze 2-delige workshop in de serie: ‘Ik wil schilderen als…..is het nu Tjalf Sparnaay met zijn ‘zak patat’. Jij maakt dit schilderij met olieverf op een doek van 60x60. Mieke begeleidt jou stap voor stap. Je hoeft geen ervaring te hebben. 

Nieuwsgierig

Je kunt het aanbod van de workshops zien tijdens de Kunstfietsroute stop op nr 15, in het buurthuis. Daar zijn ook expo’s en demo’s. Voor meer info, www.miekerozing.nl, info@miekerozing.nl of 06-10566887. Adres: Buurt en Biljartcentrum Castricum, Van Speykkade 61 in Castricum. Op woensdag en donderdagochtend is daar ook het schilderinloopatelier. Kom gerust een langs om de sfeer te proeven.

Dit schilderij is te zien op stop 15 tijdens de Kunstfietsroute Castricum.