Paraspelers van MHCC winnen goud !

Algemeen
Het topteam dat de gouden plak verdiende.
Het topteam dat de gouden plak verdiende. (Foto: MHCC)

CASTRICUM - De paraspelers van Mixed Hockey Club Castricum deden afgelopen weekend mee aan de Special Olymics 2022. Samen met Zoetermeer vertegenwoordigden zij Nederland. Nederland eindigde als eerste in de poule en sleepte daarmee de gouden plak binnen. 

Het team speelde wedstrijden tegen Engeland, Spanje, België en Duitsland. Niel van Vuuren van de Para Academy van MHCC vertelt: “Deze overwinning is echt een topprestatie en zorgt ervoor dat er komend jaar vijf paraspelers van MHCC het Nederlands Olympisch team - tijdens de Special World Games in Berlijn - mogen vertegenwoordigen. Dat is echt heel bijzonder en daar zijn wij als MHCC natuurlijk supertrots op.”

De Special Olympics is een waar spektakel en begon op vrijdag met een indrukwekkende openingsceremonie met duizenden sporters in het Fanny Blankers Koen Stadion. Op de zaterdag en zondag werden de wedstrijden gespeeld. De hockeywedstrijden werden gespeeld in Enschede volgens de nieuwe internationale regels. Dit betekent 6 tegen 6 op een half veld, inclusief shoot-outs. De wedstrijden werden gefloten door bondsscheidsrechters.

Parahockey

Benieuwd naar de trainingen van het parateam van MHCC? Wil je een keer meedoen? Of wil je dit topteam steunen of sponsoren? Stuur dan gerust een mail naar para.academy@mhcc.nl en informeer naar de mogelijkheden.