Inschrijven EHBO-cursus gestart

Algemeen
Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks.
Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Na de zomervakantie start EHBO Vereniging Castricum weer met cursussen Eerste Hulp (het EHBO-diploma). Dinsdag 13 september start een cursus, die geheel klassikaal gegeven wordt. Inschrijven kan nu al.

Vanaf december is er ook de mogelijkheid om een cursus te volgen, waarbij voorafgaand aan enkele klassikale lessen de theorie via e-learning online kan worden gevolgd. Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. 

Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus EHBO zijn verslikking, reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen. Deze cursus bestaat uit twaalf lessen en start dinsdagavond 13 september. 

Cursus met e-learning

Deze cursus bestaat uit een e-learning, waarbij cursisten op hun gemak achter de computer alle theorie doornemen en aansluitend vijf praktijklessen volgen om de handelingen uitgebreid te oefenen. De praktijklessen starten zaterdagochtend 14 januari, van 09.00 tot 12.00 uur. Het examen is op 18 februari. 

De lessen worden gegeven van 19.30 tot 21.30 uur in het EHBO leslokaal in Cultureel Centrum Geesterhage in Castricum.

Meer informatie: 

www.ehbocastricum.nl