Jo en Gerard de Lange 70 jaar getrouwd

Algemeen
Jo en Gerard de Lange werden in het zonnetje gezet door locoburgemeester Roel Beems, in stijl getooid met de ambtsketting.
Jo en Gerard de Lange werden in het zonnetje gezet door locoburgemeester Roel Beems, in stijl getooid met de ambtsketting. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Het was locoburgemeester Roel Beems, die 70 jaar na de trouwdatum van Jo en Gerard de Lange zijn opwachting maakte. Voorzien van een geweldige bos ruikers en een kopie van de trouwakte, toentertijd afgegeven in Amsterdam, maakte hij het feest compleet. 

Jo (95) en Gerard (98) zaten en stonden intussen te glimmen bij de lovende woorden, in het bijzijn van hun twee zoons Wim en Kees en familieleden.

Jo geboren in Zijpe en Gerard in Amsterdam startten na hun gebruikelijke verkeringstijd een slagerij in de Amsterdamse Jacob van Campenstraat en zochten na elf jaar het iets rustigere Alkmaar op om daar samen het slagersvak uit te oefenen. Het duo stopte in het jaar dat Gerard 62 jaar werd en er genoeg tijd overbleef om samen verder te genieten. Dat deden ze dan ook volop met een cruise naar de Fjörden in Noorwegen, reizen naar Zuid-Afrika, Indonesië en Israël, waarbij het zwemmen in de Dode Zee een geweldige belevenis was.

Inmiddels heeft het hoogbejaarde echtpaar twee zoons, eerdergenoemde Wim en Kees, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Zo lang mogelijk zelfstandig en plezierig blijven wonen. Serviceflat Sans Souci biedt deze mogelijkheden.