Dorpsstraat aangepakt

Algemeen
Eind van de maand weer strak en stralend.
Eind van de maand weer strak en stralend. (Foto: Aart Tóth)

CASTRICUM - Enige tijd geleden, naar aanleiding van bijna ongelukken tijden de Full of Life Triatlon, werd er al melding gemaakt van de slechte staat van de bestrating in de Dorpsstraat met grote stukken ontbrekend rood asfalt. 

Gelukkig zijn die signalen goed opgepakt door gemeente Castricum, die dan ook snel in actie komt. Via het Ondernemersfonds Dorpshart Castricum, laten zij weten: “De gemeente is nu met de aannemer bezig met de voorbereidingen van de herstelwerkzaamheden. Het vernieuwen van het asfalt zal helaas wat overlast veroorzaken. Daarom is ervoor gekozen om het project 24 uur achtereenvolgend uit te voeren.

Het werk is voor nu als volgt gepland: maandag 26 september wordt overdag de rode laag asfalt weg gefreesd, in de nacht van maandag op dinsdag wordt er weer nieuw asfalt aangebracht”, aldus Ingrid Zonneveld van het Ondernemersfonds.

De werkzaamheden zijn, weldoordacht, op een maandag gepland. De reden is, dat er dan meer winkels en horeca gesloten zijn ten opzichte van andere doordeweekse dagen.

Natuurlijk is doorgaand verkeer tijdens de werkzaamheden niet mogelijk, dus toeleveranciers waarschuwen kan geen kwaad.