In eigen huis verloor FC Castricum met 1 - 3 van Always Forward.
In eigen huis verloor FC Castricum met 1 - 3 van Always Forward. (Foto: Sandy Klaver)

Verkeerde terugspeelbal breekpunt

Algemeen

CASTRICUM - De discussie duurde nog even voort. Zowel de scheidsrechter als de grensrechter oordeelden géén buitenspel, waarmee Always Forward op gelijke hoogte kwam met FC Castricum. Hoewel de mannen van coach Ralph Blom een paar kleine kansen kregen, was Always Forward een maatje te groot. In eigen huis verloren de voetballers van FC Castricum met 3-1 en dat was even slikken.

De dug-out van de Castricummers lijkt meer en meer op een arbeidsbureau. Na afloop gaf Blom moeiteloos acht namen op van geblesseerde spelers. “,Vandaag kon ik Sebastiaan Weber niet opstellen. Dan ga je schuiven en zet je Thom Heling in de voorhoede. Door de schorsing van Elario en de langdurig geblesseerde Tjidde Geerts speelden wij met een compleet nieuwe aanval. Dit is geen excuus, maar wel een feit.’’

Feit is ook dat FC Castricum Joris Peijs in de gelederen heeft. Na een kwartiertje dammen liet Peijs zien hoe er aangevallen dient te worden. De halve defensie van Always Forward werd in zijn hemd gezet, waarna het slangenmens van dichtbij de score opende: 1-0.

Tikkie terug

Op dat moment had FC Castricum de deur op slot moeten doen. Tikkie terug, nog een tikkie terug en als het nodig is nog een tikkie terug. Zo breek je het ritme bij je tegenpartij en ondertussen klikt de klok gewoon verder. Die rust ontbrak, waarna een verkeerde terugspeelbal FC Castricum fataal werd. Vanuit buitenspelpositie scoorde Always Forward de gelijkmaker: 1-1.

Tot de 63e minuut kon FC Castricum de bezoekers van het lijf houden. Dat was op zich al hoopgevend. Dat het team van coach Rob van der Werff in blessuretijd nog 1-3 maakte, deed al niet meer ter zake.

Volgende week reist FC Castricum af naar Beverwijk. “We kunnen met opgeheven hoofd van het veld aflopen,’’ constateerde coach Blom. “Die gelijkmaker was buitenspel. Dat had de scheidsrechter moeten zien. Tot hun doelpunt zijn ze niet bij ons in de buurt geweest.”

Vooruitblikkend: “Beverwijk heeft zich met een aantal spelers versterkt. Dat weet ik ervan. Voor ons is maar één medicijn: winnen.”

Afbeelding
Nu ook Castricums Jeugdlintje Algemeen 24 nov, 15:45
Afbeelding
WK: zó stimuleerde Qatar de nationale voetbalgekte Oranje 24 nov, 15:00
Afbeelding
WK 2022: de best betaalde voetballers Oranje 24 nov, 13:30
Afbeelding
Verkeersmaatregelen centrum; ‘knip’ in de Dorpsstraat Algemeen 23 nov, 12:54
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Romy en Isabel in actie voor Gambia Algemeen 21 nov, 16:44
Afbeelding
Vogels in de winter: zo kun jij helpen! (3 tips) Algemeen 21 nov, 16:02
Afbeelding
FC Castricum draait warm tegen ZVC ’22 Algemeen 21 nov, 09:09
Afbeelding
Nieuw hockeyveld voor MHCC Algemeen 21 nov, 08:54
Afbeelding
Voorzittershamer in andere handen Algemeen 20 nov, 16:05
Afbeelding
Dorpshart steekt koppen bij elkaar Algemeen 20 nov, 14:42