Afbeelding
(Foto: )

Nu ook Castricums Jeugdlintje

Algemeen

CASTRICUM - Jongeren in Castricum die zich inzetten of hebben ingezet voor onze gemeente kunnen vanaf nu in aanmerking komen voor het Jeugdlintje. Kandidaten voor deze jeugdonderscheiding kunnen, net als kandidaten voor de gemeentelijke Waarderingsspeld, vanaf nu worden aangemeld.

Kandidaten voordragen

Door de coronamaatregelen kwam het er de afgelopen jaren niet van maar in januari 2023 hoopt de gemeente weer tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst inwoners of organisaties in onze gemeente te onderscheiden. Nieuw is dat er een speciale onderscheiding bij gekomen is, voor jongeren tot en met 21 jaar. “We horen en zien dat ook veel jeugd actief betrokken is bij het werken aan mooie en bijzondere initiatieven in onze gemeente”, licht burgemeester Mans toe. “Daar willen we vanaf nu onze waardering over uiten. Denk aan een bijzondere prestatie waarmee onze gemeente “op de kaart is gezet”, vrijwilligerswerk, of een goede daad. De jeugd heeft de toekomst en mooie voorbeelden daarvoor willen we zo aandacht geven.”

Castricum ‘op de kaart’

Inwoners van de gemeente weten als geen ander wie deze onderscheidingen verdienen, is de veronderstelling. Daarom roept het college inwoners op om mensen aan te melden die zich inzetten voor anderen of die door een bijzondere prestatie Castricum ‘op de kaart’ zetten. Dat kan door uiterlijk 12 december 2022 te mailen naar bestuurssecretariaat@castricum.nl met een motivatie. Wie aan de voorwaarden voldoet, kan tijdens de nieuwjaarsreceptie worden onderscheiden met de Waarderingsspeld of het Jeugdlintje. Een jury beoordeelt de inzendingen.

Waarderingsspeld

Voor de Waarderingsspeld komen mensen of organisaties in aanmerking die zich geruime tijd voor de Castricumse gemeenschap hebben ingezet; een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het imago van de gemeente; een zeer bijzondere sportieve prestatie hebben geleverd; zich hebben getoond als innovatief ondernemer; of een zeer bijzondere creativiteit hebben laten zien op kunstzinnig gebied.

Jeugdlintje

Voor het Jeugdlintje komen jongeren in aanmerking die: maximaal 21 jaar oud zijn; wonen in de gemeente Castricum; aantoonbaar een goede daad of prestatie hebben geleverd (denk aan een sportprestatie, hulp aan ouderen of zieken, het organiseren van opruimen van zwerfafval); wiens voordracht gesteund wordt door de omgeving of buurt.

Afbeelding
Samen de winter door dankzij 'Energie Klussers' Algemeen 1 feb, 09:53
Afbeelding
Vacature vrijwilliger Weidevogelbescherming Algemeen 1 feb, 08:46
Afbeelding
SAKKIE'z voor je boodschappen, lekker duurzaam! Algemeen 31 jan, 16:28
Afbeelding
Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen Financieel 31 jan, 11:55
Afbeelding
De Hartstichting zoekt collectanten in Castricum, Bakkum en Akersloot! Algemeen 31 jan, 11:45
Afbeelding
Autoluwe Dorpshart voorlopig geparkeerd Politiek 31 jan, 11:16
Afbeelding
Werkgroep Veilig Heereweg op tilt Algemeen 31 jan, 10:53
Afbeelding
Partij van de Arbeid en GroenLinks stellen schriftelijke vragen over arrestatie klimaatactivist Politiek 31 jan, 10:15
Afbeelding
PvdA spreekt over het Klimaat en Water Politiek 31 jan, 09:54
Afbeelding
Maatschappelijke Denktank splitst besluit autoluw en overweg Algemeen 31 jan, 09:42
Afbeelding
Prins van Oranje: een 'sprook' met Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer Cultuur 31 jan, 09:33
Afbeelding
Zanger René Eshuis bij Zonnebloem Limmen Algemeen 31 jan, 09:17
Afbeelding
Vier ochtenden model boetseren bij Perspectief Algemeen 31 jan, 09:03